Sport > Fudbal

POJAČANJE na Marakani: ZVEZDA predstavila "GOSPODARA veznog reda"

Fudbaler srpskih korena stiže kao slobodan igrač iz Kopenhagena

Izvor: K1info

06/02/2023 > 20:13

podeli vest:

POJAČANJE na Marakani: ZVEZDA predstavila "GOSPODARA veznog reda"
Foto: FK Crvena zvezda


Reprezentativac Novog Zelanda srpskih korena Marko Stamenić (20) stigao je na "Marakanu" i potpisao dugogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

Crvena zvezda već misli na narednu sezonu, pa je tako posle Pitera Olanjinke potpisala ugovor sa još jednim fudbalerom koji će se ekipi pridružiti 1. jula. Reč je o centralnom vezisti Marku Stameniću koji stiže kao slobodan igrač iz Kopenhagena.

Ovaj 20-godišnji fudbaler srpskih korena rođen je na Novom Zelandu i 11 puta je obačio dres ove selekcije, a sa crveno-belima je potpisao ugovor od 1. jula 2023. do 1. jula 2027. godine.

- Veoma smo zadovoljni dolaskom Marka Stamenića. Doveli smo mladog igrača sa srpskim pasošem koji će naredne sezone biti bonus, a opet iza sebe ima ogromno iskustvo igranja Lige šampiona. Reč je o velikom potencijalu i fudbaleru koji se najbolje snalazi u veznom redu, a s obzirom na njegove kvalitete, nema sumnje da će se brzo uklopiti u stil igre Crvene zvezde. Izabrao je Crvenu zvezdu kao sledeću destinaciju u karijeri, a dolazi iz jednog izuzetno stabilnog kluba, što nas čini izuzetno ponosnima. Verujem da je pred Stamenićem blistava budućnost, kao i da smo njegovim dovođenjem napravili odličan posao - rekao je sportski direktor Mitar Mrkela.

Stamenić, koji je visok 188 centimetara, odavno poseduje srpski pasoš i neće se voditi kao stranac u ekipi. Karijeru je počeo na Novom Zelandu i posle tri sezone tamo preselio se u Evropu, gde je nastupao za Kopenhagen i Kege.

Crvena zvezda ga je na svom Instagram profilu predstavila kao "gospodara veznog reda", pogledajte i kako:

 

 

Ostavite komentar