Sport > Fudbal

LUTOVAC odlazi iz Partizana: Čelnici RIDA zadovoljno TRLJAJU ruke

Fudbalera crno-belih nov klub pratio čak i na nedavnim pripremama u Beleku

Izvor: K1info/telegraf.rs

06/02/2023 > 21:17

podeli vest:

LUTOVAC odlazi iz Partizana: Čelnici RIDA zadovoljno TRLJAJU ruke
Foto: Starsport


Fudbaler Partizana Aleksandar Lutovac (25) napušta crno-bele posle tri i po godine i 88 odigranih utakmica i odlazi u austrijski Rid kao slobodan igrač.

On je u eri trenera Alaeksandra Stanojevića pokrivao desnu stranu terena - nekad kao vezista, a nekad i kao defanzivac, dok je ove sezone i pod vođstvom Gordana Petrića igrao na poziciji desnog beka u Superligi, a u grupnoj fazi Lige konferencija ulazio sa klupe kao krilo i pokrivao obe strane terena.

Lutovčev novi tim je pretposlednji na tabeli austrijske Bundeslige, sa 13 osvojenih bodova u 16 kola. Njegov novi saigrač biće srpski centralni vezista Nikola Stošić (23), koji je svojevremeno igrao za U-16 reprezentaciju Srbije i član je kluba godinu dana, ali je trenutno na pauzi zbog teške povrede kolena (pokidan ukršteni ligament).

U međuvremenu su se oglasili i čelnici austraijskog kluba, koji su rekli da su dugo vremena pratili Lutovca, čak i na pripremnim mečevima u Turskoj, kao i da su posle toga odlučili da krenu u akciju.

Lutovac sutra putuje u Austriju, gde će proći lekarske preglede i potpisati ugovor sa Ridom.

- Aleksandra Lutovca već dugo imamo na radaru, a mogli smo da ga gledamo i uživo na pripremama Partizana u Beleku. Sada se ukazala šansa da ga angažujemo iz velikog kluba i mi smo je iskoristili. Lutovac je ima i veliko međunarodno iskustvo, igrao je u Ligi Evrope i Ligi konferencija, on će nas činiti još svestranijim u ofanzivi - rekli su direktori Rida, Volfgang Fiala i Tomas Rajheltšamer, koji su zajedničkim snagama i realizovali transfer fudbalera Partizana.

Što se Lutovca tiče, posle skoro četiri godine u Humskoj, imaće priliku da se afirmiše u inostranstvu, u organizovanoj zemlji kakva je Austrija i ligi koja

- Veoma sam srećan što mogu da igram u Ridu i nadam se da ću uskoro moći da odigram svoju prvu takmičarsku utakmicu. Želim da pomognem timu da ostvari svoje ciljeve u tekućoj i narednim sezonama, to sam postavio kao glavni prioritet. Želeo sam da napravim sledeći korak u karijeri i već sam se bavio Ridom, a pogledao sam i poslednju Kup utakmicu protiv Viner Sport kluba - rekao je Aleksandar Lutovac.

 

Ostavite komentar