Sport > Fudbal

Zvezda NIJE BLISTALA na pripremama, a Milojević se ZAHVALJUJE IGRAČIMA što su ga "trpeli u raznim raspoloženjima" (?!)

Trener FK Crvena zvezda tvrdi da je njegov tim spreman za derbi protiv Vojvodine 4. februara

Izvor: K1info

28/01/2023 > 10:48

podeli vest:

Zvezda NIJE BLISTALA na pripremama, a Milojević se ZAHVALJUJE IGRAČIMA što su ga "trpeli u raznim raspoloženjima" (?!)
Foto: Starsport


Fudbaleri Crvene zvezde pobedom su okončali zimske pripreme u Turskoj i spremni dočekuju prolćni deo šampionata, koji će otvoriti utakmciom protiv Vojvodine. Trener crveno-belih, Miloš Milojević, zadovoljan je urađenim u Antaliji, kao i odnosom fudbalera tokom priprema.

- Zadovoljan sam urađenim, odnosom igrača, time koliko smo i kako radili. Postoji kliše da "može bolje" i zaista je moglo, ali odradili smo dosta dobrih stvari i sa aspekta fizike i taktike smo veoma napredovali. Sve to moramo da potvrdimo u prvenstvu, od utakmice sa Vojvodinom pa do kraja šampionata. Nisam zadovoljan kako smo odigrali 45 minuta protiv Ludogoreca, ali mi smo tu utakmicu spremali tako da smo radili jako, imali trening ujutru, probavali stvari, želeli da vidimo šta možemo, a šta ne. Mogli smo i bolje pod tim umorom, ali je i to dobra škola za nas - počeo je Milojević.

Kako je istakao, ekipa je fizički spremna za  4. februar.

- Spremni su fizički, oko toga nema dileme, ali što se meč forme tiče, to smo pokušali da nadoknadimo velikim brojem utakmica. Naravno da prijateljska nije kao takmičarska, ali smo spremni da pokažemo pravo lice u našem prvenstvu.

Foto: Starsport

 

Veliku snagu Zvezde na pripremama, činili su mladi igrači.

- Svi igrači koji su ovde imaju kvalitet, a nema sumnje da su mladi Zvezdina budućnost. Nastojimo da radimo od nedelje do nedelje, ali imamo odgovornost i da stvaramo igrače za budućnost. Približavamo ih zahtevima, i u nekim mečevima mogu da isprate to, a za neke im treba još rada. Kvalitet imaju, ali moraju da budu uporni, radni i strpljivi. S naše strane, mi ćemo probati da im ukažemo što više možemo prilika, ali Zvezda nije klub bez ambicija, već je svaki rezultat bitan i nije dobro da oni osete da se na njima nešto lomi, u slučaju da ne odigraju kako treba. Smatram da za mlade igrače treba birati utakmice kako bi izrasli u ono što će nam posle trebati u kontinuitetu od njih.

Kada je reč o mladim fudbalerima, posebne reči hvale imao je Milojević za Jegora Pruceva i Stefana Lekovića, koji su dobrim izdanjima skrenuli pažnju na sebe.

- Ne volim da izdvajam, ali njih dvojica su odskočila najviše. Prucev ima drugačiju radnu etiku u odnosu na naše mlade. Bori se i radi utakmicu, nije mu sve u zabavi, uz to ima enormne fizičke predispozicije i izuzetno je nezgodan za čuvanje. Takođe, pokriva velik prostor i uz malo mirnoće će biti efikasniji.

Dotakao se Milojević i novih fudbalera crveno-belih, Aleksa Viga i Lazara Nikolića.

- Zadovoljan sam obojicom, imaju kvalitet i radimo na tome da se što pre uklope u grupu. Mislim da će biti dobri igrači za Zvezdu.

Foto: Starsport

 

Istakao je Zvezdin trener da je fokusiran isključivo na meč protiv Vojvodine.

- Očekujte Zvezdu punu energije, željnu utakmica. U svakom meču ćemo ići na pobedu, to je naša dužnost, ali ćemo nastojati da igramo što lepše kako bi navijači bili u potpunosti zadovoljni. Idemo utakmicu po utakmicu, jer ništa još nije gotovo i niko u januaru nije postao šampion. Igra se do kraja maja, a lično mi je fokus na Vojvodini, do nje gledam.

Zahvalio se Milojević igračima, koji su ga, kako kaže "trpeli u raznim izdanjima".

- Hvala igračima što su me trpeli u raznim raspoloženjima i mislim da je sve veoma korektno prošlo. I kada kritikujem, što nikada ne radim na ličnoj bazi, uvek biram reči. Imamo dobru grupu i igrača i ljudi i mislim da će nastaviti da uveseljavaju naše navijače - zaključio je Milojević.

 

 

 

Ostavite komentar

Šone

Nije On trener za Zvezdu ... pokvari će sve

29.01.2023 18:26