Sport > Time Out

Mark OVERMARS lošije nego što se mislilo: Pretrpeo i MOŽDANI udar, SRCE radi sa 30% kapaciteta

Slavni holandski fudaler će morati da se oporavlja bar godinu dana

Izvor: K1info

22/01/2023 > 22:29

podeli vest:

Mark OVERMARS lošije nego što se mislilo: Pretrpeo i MOŽDANI udar, SRCE radi sa 30% kapaciteta
Foto: Printscreen/Youtube


Kada su se iz belgijskog Rojal Antverpena 30. decembra prošle godine oglasili saopštenjem, u kojem su rekli da se legendarni holandski fudbaler Mark Overmars (50), njihov sportski direktor, nalazi van životne opasnosti posle pretrpljenog srčanog udara dan ranije, ceo svet je bio u šoku.

Međutim, sada je stigla još gora vest - Overmars nije imao samo srčani, nego i moždani udar, i to izuzetno težak. Zbog toga je njegovo srce pretrpelo veliku štetu.

Kako pišu mediji u Belgiji, Overmars je 30. decembra primljen u bolnicu, a sada je pušten na kućno lečenje pošto mu je stabilizovano stanje, iako mu srce radi samo sa 30 odsto kapaciteta.

Srčani mišić slavnog fudbalera je prestao da radi, pa je sada njegova sposobnost upumpavanja krvi u telo smanjena za 70 odsto.

Prognoza je da mu treba najmanje još godinu dana za oporavak, ali da će do kraja života morati da uzima odgovarajuću terapiju.

Mark Overmars se tokom karijere proslavio u Ajaksu, Arsenalu i Barseloni, a 10 godina je bio i sportski direktor "kopljanika", pre nego je prošle godine zbog skandala morao da napusti tu funkciju.

Overmars je uhvaćen kako šalje ženama zaposlenim u klubu neprimerene SMS poruke.

 

Ostavite komentar