Sport > Fudbal

BELI KARTON dodeljen prvi put u ISTORIJI FUDBALA: Ovo do sada NIKADA niste videli

Prvenac na travnatom terenu je viđen kada se angažovalo medicinsko osoblje oba tima

Izvor: K1info

23/01/2023 > 17:26

podeli vest:

BELI KARTON dodeljen prvi put u ISTORIJI FUDBALA: Ovo do sada NIKADA niste videli
Foto: Printscreen/Twitter


Ako mislite da je šala - nije. U fudbalskoj utakmici zaista je dodeljen beli karton!

Tokom meča ženskih ekipa Benfike i Sportinga iz Lisabona u subotu 21. januara, beli karton je upotrebljen po prvi put u profesionalnom fudbalu.

Benfika je pobedila sa 5:0 i plasirala u polufinale Kupa Portugala, a beli karton je pokazan pri rezultatu 3:0, u trenutku kada je bilo neophodno da medicinsko osoblje oba tima utrči na teren da pomogne jednoj fudbalerki.

Igračica se požalila da se oseća loše tokom ranog dela meča, kada su se medicinski timovi ujedinili kako bi pokušali da joj pomognu.

Tada je sudija pokazao nikad viđen beli karton obema ekipama, u znak priznanja njihovog sportskog duha.

On je sredstvo kojim se klubovima ukazuje priznanje za fer plej tokom utakmice, a uveden je u pokušaju da se "poboljša etička vrednost u sportu".

Reakcije na njega su različite. Mnogi su odgovorili pohvalno komentarisali vest o njegovoj upotrebi, dok ga drugi smatraju "glupošću". Kako se čini, ipak će trebati dosta vremena da ova inovacija zaživi širom sveta.

Prvo je prihvaćen i primenjen u Portugalu, kao i mnoge inicijative FIFA u poslednje vreme.

Neke od novih promena su zamene za potres mozga u igru i duže vreme zastoja - što je bilo najuočljivije tokom utakmica grupne faze na Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru.

 

Ostavite komentar