Sport > Fudbal

KAKVA KAZNA: Barselona PLAĆA 8,5 miliona evra NEPOZNATOM fudbaleru

Katalonci, po odluci suda, nepravedno dali otkaz bivšem igraču

Autor: K1info/Mundo Deportivo

10/01/2023 > 18:36

podeli vest:

KAKVA KAZNA: Barselona PLAĆA 8,5 miliona evra NEPOZNATOM fudbaleru
Foto: Printscreen/Instagram


Fudbalski klub Barselona će morati da isplati 8,5 miliona evra bivšem igraču za koga je malo ko čuo - Mateusu Fernandezu - zbog nepravednog otkaza, navodi se u presudi španskog suda, prenosi Mundo Deportivo.

Fernandez (24) je stigao u Barselonu 2020. godine iz Palmeirasa uz obeštećenje od sedam miliona evra. Još ako se uzme u obzir i ova kazna, može se reći da je Brazilac neviđeno dobro prošao i da uopšte ne čudi što se provodi sa lepšom polovinom po plažama širom sveta i to, očito, o trošku Barselone.

Katalonski klub je tada odredio obeštećenje od 300 miliona evra za brazilskog fudbalera, koji je potpisao ugovor sa Barselonom do kraja 2025.

Međutim, jedan od razloga što je reč o praktično nepoznatom igraču, je i taj što je Fernandez u sezoni 2020/2021. odigrao samo 17 minuta za Barselonu - na meču Lige šampiona protiv Dinama iz Kijeva. Katalonci su zatim otpustili Brazilca tokom leta 2021. i to putem - mejla!

Brazilski fudbaler je zatim tužio katalonski klub i tražio obeštećenje od skoro 15 miliona evra, ali je španski sud doneo odluku da Barselona isplati Fernandezu ukupno nešto više od 8,5 miliona evra.

Španski mediji navode da Barselona ima pravo žalbe Vrhovnom sudu pravde.

Fernandez je zvanično član Palmeirasa, a igraće na pozajmici u Bragantinu do kraja ove godine.

 

Ostavite komentar