Sport > Fudbal

Da li uskoro i SRBIJA dobija STADION sa imenom PELEA? Infantino najavio SVETSKU AKCIJU

FIFA želi da i budući naraštaji znaju koliko je Brazilac bio značajan za fudbal i sport u celini

Izvor: K1info/Tanjug

02/01/2023 > 20:53

podeli vest:

Da li uskoro i SRBIJA dobija STADION sa imenom PELEA? Infantino najavio SVETSKU AKCIJU
Foto: Tanjug/AP


Predsednik FIFA Đani Infantino došao je na stadion Santosa da se pokloni izloženom kovčegu sa telom preminulog Pelea, "kralja fudbala".

Tom prilikom, on je u razgovoru sa medijima izneo i ideju svetske kuće fudbala - da svaka zemlja na svetu oda počast preminulom Brazilcu na poseban način.

- Tražićemo da sve zemlje na svetu imaju bar po jedan stadion koji će da nosi Peleovo ime - rekao je Švajcarac u Brazilu.

Kao razlog za tu inicijativu naveo je želju FIFA da i deca znaju koliko je Pele bio značajan za fudbal i sport u celini.

Peleovo telo izloženo je na stadionu Santosa u ponedeljak i biće na njemu 24 sata, do početka sahrane. Očekuje se da hiljade poštovalaca "kralja fudbala" dođe u predgrađe Sao Paula i da se oprosti od ikone brazilskog i svetskog sporta.

Pele je preminuo prošle nedelje, u 83. godini, posle duge borbe sa rakom. Mnogi ga smatraju najvećim igračem u istoriji fudbala, a taj status je "zacementirao" osvajanjem čak tri titule prvaka sveta sa Brazilom - 1958, 1962. i 1970. godine.

 

Ostavite komentar