Priče > Sudbine

Siniša Mihajlović sahranjen u KRUGU PORODICE: Svet se oprostio od velikana fudbala

Veliki broj navijača, saigrača i prijatelja došlo je da isprati Sinišu na večni počinak

Izvor: K1info

19/12/2022 > 14:10

podeli vest:

Siniša Mihajlović sahranjen u KRUGU PORODICE: Svet se oprostio od velikana fudbala
Foto: ATA Images


Naš legendarni reprezentativac Siniša Mihajlović preminuo je posle teške bolesti u 54. godini. Nakon tri godine borbe sa leukemijom, Miha nas je napustio u petak 16. decembra.

Sahrana se obavila u Rimu, služba se vršila u bazilici „Svete Marije, anđela i mučenika“. Opelo je završeno, službu su vršili i pravoslavni i katolički sveštenik. 

Foto: ATA Images

 

Na groblje je otišla samo najbliža porodica, a Sinišino telo ujedinjeni u bolu, navijači su ispratili uz aplauze i baklje. Poštovaoci su bilu obučeni u dresove sa brojem 11, a tifozi su razvili i transparente.

Foto: RTS screenshot

 

Italijanski mediji prenose da su po završetku službe, kovčeg sa telom Siniše Mihajlovića, između ostalih, izneli Dejan Stanković, Atilio Lombardo, Roberto Manćini, Marko Arnautović. 

Automobil sa kovčegom sa telom legendarnog srpskog fudbalera - aplauzima, pesmom i bakljadom navijača, ispraćen je na groblje gde je Mihajlović sahranjen u krugu porodice.

Prethodno, kovčeg sa Sinišom Mihajlovićem stigao je u baziliku u 10.24 gde se održalo opelo. Prisutni su gromoglasnim apaluzom ispratili njegov ulazak.

Dejan Stanković sa sinovima koje je Siniša krstio među prvima je došao da isprati svog kuma na večni počinak.

Na sahranu su došli i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi i Nenad Bjeković u ime FSS, zatim Vladimir Jugović, Zvezdan Terzić, Svetozar Mijailović, Miljan Milošević i Marko Perović su predstavljali Crvenu zvezdu.

Tu su i Slaviša Jokanović, Aleksandar Kolarov i Zoran Mirković, kao i Gordan Petrić, trener Partizana...

Delegacija Crvene zvezde položila je Sinišin dres sa brojem 11 na kovčeg u bazilici na kojem su bili i dresovi ostalih klubova za koje je igrao.

Javni servis RAI prenosi sahranu

Koliko je Siniša Mihajlović cenjen u Italiji pokazuje činjenica da sahranu prenosi Javni servis Italije RAI. Za to vreme, RTS emituje domaću seriju....

 

Među prisutnima su i Frančesko Toti, Danijele de Rosi, Bruno Konti, Luka Markeđani, kao i ekipa Bolonje i brojni predstavnici italijanskih i srpskih fudbalskih klubova.

Siniši se se nije ostvarila želja da sa klupe vodi njegov Lacio, a danas su došli svi da ga isprate. Ceo fudbalski tim Lacija, kao i reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić, sa sve maskotom - orlom.

U Bazilici Svete Marije bili su gradonačelnik Rima Roberto Galtieri, bivši predsednik Ferarija Luka di Montecemolo, kao i veliki broj navijača, koji su bili ispred rimske bazilike.

 

Hrvatske legende Zvonimir Boban i Robert Prosinečki su poslali venac na kojem piše "Zvone i Robi" u ime poslednjeg pozdrava istinskoj legendi Serije A. 

Stigli su venci sa raznih strana. Na ovaj način su se oprostili Filipo Inzagi, Đanluiđi Donaruma, FK Roma, AC Milano, UEFA, Sampdorija...

 

Ostavite komentar