Priče > Sudbine

PELE je OTIŠAO, ali MAGIJA OSTAJE: Ćerka i Nejmar se OPROSTILI emotivnim porukama, Santos odao POČAST VELIKANU

Bivši klub je ranije odlučio da na svoj grb pored zvezdica dodaju i krunu, kako bi njihov "kralj" ostao uz njih tokom večnosti

Izvor: K1info/telegraf.rs

29/12/2022 > 22:59

podeli vest:

PELE je OTIŠAO, ali MAGIJA OSTAJE: Ćerka i Nejmar se OPROSTILI emotivnim porukama, Santos odao POČAST VELIKANU
Foto: Tanjug/AP


Fudbalski kralj i legendarni igrač, Brazilac Pele, preminuo je u 82. godini, posle duge borbe sa bolešću.

Ćerka legendarnog fudbalera, Keli Nasimento na svom Instagram profilu okačila sliku čitave porodice kako drži ruke pored fudbalera uz veoma emotivnu poruku.

- Sve što smo, mi smo to zbog tebe. Beskonačno te volimo, počivaj u miru - napisala je ona.

Foto: printscreen Instagram/iamkelynascimento

 

Od Pelea se oprostio i klub u kome je proveo najveći deo svoje karijere - Santos. U čast preminule legende klupskom grbu pridodali su krunu,

Do sada su na grbu bile dve zvezdice, u znak više od 20 titula, a kruna simbolično predstavlja Pelea kao kralja fudbala.

Oni su na društvenim mrežama ostavili i sliku sa krunom, gde su kratko napisali "Večnost" - kao simbol svega što je uradio za ovaj klub.

 

I brazilski fudbalski reprezentativac Nejmar emotivno se oprostio od čuvenog zemljaka Pelea, koji je večeras preminuo u 83. godini.

Nejmar godinama unazad nosi "Peleovu desetku" u reprezentaciji, a na Mundijalu u Kataru izjednačio je njegov rekord od 77 golova u dresu Brazila.

- Pre Pelea, 10 je bio samo broj. Pre Pelea, fudbal je bio samo sport. On je promenio fudbal u umetnost, u zabavu. Dao je glas siromašnima, crncima i svetu pokazao Brazil. On je otišao, ali magija ostaje. Pele je VEČNOST - napisao je Nejmar na Instagramu.

Ostavite komentar