NAJZDRAVIJI RUČAK ZA CEO DAN Varivo od boranije, tikvica i krompira – lagano, jeftino i puno ukusa!
podeli vest:
 
                    Kad želite da skuvate nešto na kašiku, a da bude i lagano i zdravo – ovo varivo je pravi pogodak. Bez mesa, ali puno ukusa, sa svežim povrćem, začinima i belim lukom koji daje posebnu aromu. Idealan ručak za celu porodicu – jeftin, hranljiv i gotov za manje od sat vremena. A najbolji deo? Možete ga spremiti i od smrznutog povrća, ako vam zatreba brzo rešenje!
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Potrebno je:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        500 gr boranije smrznute ili sveže
                                                                                                    
                                
                                                                                                        2 šargarepe na krugove
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 sveža paprika
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 veća glavica crnog luka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 manja tikvica
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 veći krompir
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 kašičica kukuruznog skroba
                                                                                                    
                                
                                                                                                        slatka ml paprika
                                                                                                    
                                
                                                                                                        suvi začin
                                                                                                    
                                
                                                                                                        4 čena belog luka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        peršunov list
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                    
Seckan luk šargarepu i papriku ispržiti. Dodati šargarepu. Ubaciti krompir i tikvicu na kockice slatku papriku i naliti vodom da
ogrezne.
Kad se skuva ubaciti seckan beli luk, suvi začin i na kraju razmućen gustin. Ostaviti da vri pa na kraju dodati seckan peršun. Naš ručak je gotov!
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar