RECEPTI NA KOJIMA SMO ODRASTALI 10 posnih jela na vodi koja vraćaju uspomene!
podeli vest:
 
                    U vreme posta ili kada samo želite lagan i zdrav obrok, nema ništa bolje od domaće kuhinje – one koja miriše na bakinu trpezu i jednostavne sastojke iz špajza. Donosimo vam 10 jela na vodi koja su ukusna, zasitna i toliko laka za pripremu da ćete ih praviti i kad nije post!
1. Čorbast pasulj na vodi
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Pasulj potopite preko noći, pa ga kuvajte bez mesa, sa crnim i belim lukom, šargarepom i listom lovora. Na kraju dodajte zapršku od brašna i aleve paprike na vodi.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
2. Posni kupus
                                                                            
                                        
                                                                                    
 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        3. Boranija na vodi
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Bela ili žuta boranija krčka se s crnim lukom, šargarepom i začinima. Na kraju dodajte kašiku paradajz pirea i malo brašna za gustoću.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
4. Rižoto sa povrćem
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Na malo ulja propržite luk, šargarepu, tikvicu, papriku. Dodajte pirinač i vodu, pa krčkajte dok sve ne omekša. Posolite i pobiberite po ukusu.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
5. Barena blitva sa belim lukom
                                                                            
                                        
                                                                                    
6. Posne punjene paprike na vodi
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Paprike napunite smešom pirinča, luka, šargarepe i začina. Kuvajte ih u vodi sa malo paradajz soka.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
7. Gulaš od pečuraka
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Na ulju propržite crni luk, dodajte šampinjone i začine, a zatim malo brašna i vode. Kuvajte dok ne dobije gustinu i pun ukus.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
8. Posna musaka sa krompirom
                                                                            
                                        
                                                                                    
9. Posni prebranac
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Pasulj kuvajte dok ne omekša, pa prebacite u pleh sa proprženim lukom i alevom paprikom. Pecite u rerni dok se ne zapeče.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
10. Suve šljive sa krompirom
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Krompir kuvajte s dodatkom suvih šljiva. Neobično, ali vrlo ukusno – slatko-slan spoj koji je nekad bio redovan na seljačkim trpezama.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
BONUS VIDEO:
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar