RIŽOTO, ZVEZDA TRPEZE ZA VREME POSTA Osnovno znanje za početnike
podeli vest:
 
                    Tražite recept za rižoto koji je toliko jednostavan da ga i početnici mogu napraviti, a toliko ukusan da će se svi oduševiti? Pronašli ste ga! Ovaj "Rižoto od kojeg se prsti ližu" je savršena kombinacija sočnog povrća i kremaste teksture, a tajna je u minimalnom mešanju! Idealan je kao prilog uz meso ili ribu, a tokom posta postaje zvezda trpeze. Naučite kako da pripremite rižoto po receptu koji će vas oduševiti!
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Potrebno je:
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 glavica crnog luka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 šargarepa
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 manji krompir
                                                                                                    
                                
                                                                                                        suvi začin
                                                                                                    
                                
                                                                                                        ml biber
                                                                                                    
                                
                                                                                                        peršunov list
                                                                                                    
                                
                                                                                                        ulje
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                    
Na ušlju propržiti seckan crni luk i na kockice šargarepu. Kad luk postane staklast dodati krompir na kockice /može i seckana paprika i tikvica koren celera sve po želji. Dodati suvi začin ml biber po želj ili ml. papriku ili tucanu. Naliti vodom da ogrezne i poklopiti smanjiti na minimum i kuvati 20-30 minuta da tečnost ispari. Pred kraj dodati po želji seckan oljušten paradajz i peršunov list. Kad terčnost ispari i rižoto postane gust i kremast isključiti.
Ne sme se nikako mešati Služiti kao prilog uz meso ili ribu mi ga za vreme posta jedemo samostalno uz neku čorbicu...
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar