POSNI SOJA BURGERI KAO IZ RESTORANA: Ukusni, jeftini i spremni za 20 minuta!
podeli vest:

U danima kada izbegavamo namirnice životinjskog porekla, mnogi pomisle da su ukusi skromniji, a opcije ograničene. Ali posna kuhinja može biti i te kako kreativna, zasitna i bogata – pravi dokaz za to su soja burgeri, savršena zamena za klasične pljeskavice. Brzi su, puni proteina i toliko ukusni da će ih zavoleti i oni koji poste i oni koji ne mogu da zamisle obrok bez mesa.
Evo kako da ih napravite kod kuće – brzo, jednostavno i bez skupih sastojaka!
🛒 Potrebno:
1 šolja sojinih komadića (sitni granulati)
1 veća glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašike sojinog sosa
1 kašika senfa
4 kašike brašna ili prezli
So, biber, dimljena paprika (opciono), suvi začin
Malo ulja za prženje
👩🍳 Priprema:
Skuvajte soju: Granule ubacite u kipuću vodu i kuvajte 10 minuta. Procedite i dobro ocedite višak tečnosti – što suvlje, to bolje.
Dinstajte luk: Na malo ulja propržite sitno seckan crni i beli luk dok ne omekšaju.
Pomešajte sastojke: U većoj posudi sjedinite kuvanu soju, luk, sojin sos, senf, začine i brašno. Sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu smesu.
Formirajte pljeskavice: Od mase oblikujte 4 burgera. Ako se lepe, dodajte još malo brašna.
Ispržite ili ispecite: Pržite na malo ulja s obe strane dok ne porumene, ili pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta.
🍔 Poslužite ovako:
U posnoj zemički, s listovima zelene salate, paradajzom, kiselim krastavcem i malo posnog majoneza ili humusa. Uz to, servirajte pomfrit ili pečeni krompir i uživanje je zagarantovano!
📌 Zaključak:
Ovi posni burgeri su jeftini, zdravi i zasitni, a toliko su ukusni da vam meso neće ni pasti na pamet. Idealni su za post, ali i za sve koji žele da jedu laganije i odgovornije – bez odricanja od dobrog zalogaja!
BONUS VIDEO:
Ostavite komentar