PRŽENI OSLIĆ Najukusniji recept ribe sa krompirom
podeli vest:

Pripremite se za pravu gozbu ukusa koja će Vas oduševiti jednostavnošću i bogatstvom! U ovom videu, Bakina kuhinja Vam donosi savršen recept za posni ručak – zlatno prženi oslić, hrskav spolja, a sočan iznutra, u kombinaciji sa osvežavajućom i
aromatičnom krompir salatom.
Otkrijte tajne kako da riba bude savršeno panirana i pečena, i kako da krompir salata dobije onaj poseban, domaći šmek.
Ovo jelo je idealno za posne dane, ali i za svaki put kada poželite nešto ukusno, zdravo i brzo. Pogledajte video i uživajte u svakom zalogaju!
Priprema:
riba oslić
Potrebno je:
600 gr ribe oslića
2 kašike hlebnog brašna
1 kašike kukuruznog brašna
1 ravna kašičica ml slatke paprike
Soli
Beli luk i peršunov list i limun po želji
Krompir salata:
Potrebno je:
500 gr krompira
so biber ml
glavica crnog luka
ulje
Ribu očistiti i iseći na filete po želji. Posoliti. U kesu od zamrzivača staviti oba brašna sa paprikom i izmešati. Staviti ribu u kesu i istresti i dobro izmešati sa kesom Izvaditi iz kese i otresti višak brašna. Pržiti u vrelom ulju da zarumeni sa jedne i druge
strane oko 20 minuta Vaditi na papirni ubrus. Krompir skuvati sa ljuskom pa ohladiti i iseći na krugove ili na kocke.
Posoliti dodati ml biber i so. Luk iseći na rebarca pa posoliti da odstoji 5 minuta pa izmešati sa krompirom. Sipati 1 kašiku sirćeta i
malo ulja i promešati. Salata je gotova. Prijatno!
Ostavite komentar