POHOVANA RIBA U PIVU Hrskava posna poslastica za svaku priliku
podeli vest:
 
                    Pohovana riba je omiljeno jelo na mnogim trpezama, posebno tokom posta ili prazničnih večera. Ako želite da unesete malu promenu i obogatite ukus ovog jela, isprobajte recept za pohovanu ribu u pivskom testu. Pivo daje testu posebnu hrskavost i bogatstvo ukusa, a priprema je jednostavna i brza.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Sastojci:
500 g fileta ribe (oslić, pastrmka, štuka ili po izboru)
                                                                            
                                        
                                                                                    
150 g brašna
2 jaja
So i biber po ukusu
Prstohvat praška za pecivo (opciono, za dodatnu hrskavost)
Ulje za prženje
Limun za dekoraciju
Priprema:
Priprema ribe: Filete ribe operite pod hladnom vodom, osušite papirnim ubrusom i posolite sa obe strane. Po želji, dodajte biber za dodatnu aromu.
Priprema pivskog testa: U većoj posudi pomešajte brašno i prstohvat soli. Dodajte jaja i postepeno sipajte hladno pivo, neprestano mešajući dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica, sličnu testu za palačinke. Za dodatnu hrskavost, možete dodati prstohvat praška za pecivo.
Pohovanje: U dubljem tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Svaki filet ribe umočite u pripremljeno pivsko testo tako da bude potpuno prekriven, a zatim pažljivo spustite u vrelo ulje. Pržite nekoliko minuta sa obe strane dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Nakon prženja, filete stavite na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.
Posluživanje: Poslužite ribu dok je topla, uz kriške limuna koje možete iscediti preko pohovanih fileta. Kao prilog preporučujemo krompir pire, pomfrit ili laganu salatu od svežeg povrća.
Saveti za savršen rezultat:
Koristite hladno pivo za pripremu testa, jer to doprinosi boljoj hrskavosti.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Po želji, u testo možete dodati beli luk u prahu ili sitno seckano začinsko bilje poput peršuna za bogatiji ukus.K1info.rs
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Vodite računa da ulje bude dovoljno zagrejano pre nego što počnete sa prženjem, kako bi riba bila ravnomerno pržena i hrskava.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Pohovana riba u pivskom testu je gurmanska poslastica koja će oduševiti vaše ukućane i goste. Jednostavna priprema i fantastičan ukus čine je idealnim izborom za svaki obrok. Prijatno!
BONUS VIDEO:
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
             
             
         
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar