NAJSLAĐI PREBRANAC KOJI STE IKADA PROBALI Tako je dobar da ćete obrisati tanjire!
podeli vest:
 
                    Ako ste mislili da je prebranac samo običan posni specijalitet, ovaj recept će vas potpuno razuveriti! Toliko je ukusan i sladak da ćete tanjire obrisati do poslednje mrvice. Ključ savršenog ukusa krije se u pažljivo odabranim sastojcima i načinu pripreme, a evo kako da ga napravite kod kuće.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Sastojci:
500 g krupnog pasulja
                                                                            
                                        
                                                                                    
1 glavica belog luka
2-3 lista lovora
1 kašičica mlevene crvene paprike
Suvi začin (po ukusu)
Mleveni biber (po ukusu)
Ulje
Priprema:
Kuvanje pasulja – Pasulj oprati u nekoliko voda, zatim ga provreti, pa isprati. Ponovo ga naliti vodom i kuvati uz dodatak nekoliko listova lovora i malo ulja.
Priprema luka – Kada se pasulj skuva, skloniti ga sa vatre. Na ulju propržiti crni luk isečen na tanke režnjeve. Dodati suvi začin kako bi omekšao i pustio sladak ukus.
Slaganje u tepsiju – U propržen luk dodati mlevenu papriku i biber. Na dno tepsije staviti trećinu pasulja, zatim pola proprženog luka, pa opet pasulj, ostatak luka i završiti slojem pasulja. Sve pritisnuti kašikom kako bi se lepo sjednilo.
Završni dodaci i pečenje – Odozgo dodati još malo mlevene paprike, malo ulja i malo tečnosti u kojoj se kuvao pasulj. Peći u rerni zagrejanoj na 220°C oko 30 minuta, dok ne dobije zlatno-rumenu koricu.
BONUS VIDEO:
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
         
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar