
POSNA BORANIJA BEZ ZAPRŠKE Ovo su tri tajna sastojka koja nismo do sad koristili
podeli vest:

Danas vam otkrivamo tajnu ukusnog i zdravog posnog ručka koji će vas osvojiti na prvi zalogaj a to je boranija! Bez zaprške, a pun povrća i bogatog ukusa – ovo jelo je pravo iznenađenje za sve ljubitelje zdrave hrane. Dodali smo i dva posebana sastojaka koji će boraniju učiniti neodoljivom, a vi ćete morati pogledati video da biste saznali o čemu se radi! Pripremite se za eksploziju ukusa i podelite ovaj recept sa svojim prijateljima.
Potrebno je:
1 glavica crnog luka seckanog ili praziliuka
1 veća šargarepa
1 šaka celera korena ili stabla
lonče od 200 gr kukuruza šećerca
100 gr šampinjona
1 kašika ajvara
malo ml paprike
5 čena belog luka
ulje začin suvi
1 kašika griza
peršunov list
Na ulju prodinstati luk i seckanu šargarepu, Dodati celer, kukuruz, i sečenje šampinjone na listiće. Dodati zelenu papriku malo mlevene i nalitu vodu da se kuva oko 30-40 minuta. Dodati jedan paradajz ili malo kuvanog paradajza beli luk na kockice i kao i ajvar. Sve izjednačiti. Kasnije razmutiti 1 kašiku griza sa malo vode i ubaciti. Kuvati još 5 minuta. Dodati suvi začin i na kraju peršunov list seckan - fantazija od ukusa.
Kako se sprema boranija pogledajte u videu:
SVEŽE JUTRO U SRBIJI Pljuskovi tokom prepodneva, a evo kada stiže stabilizacija vremena
U prestonici će tokom popodneva duvati košava
15.09.2025
VestiI DALJE PRIJATNO TOPLO U VEĆEM DELU ZEMLJE Tokom jutra oblačno i svežije
U subotu u Banatu jaka košava
12.09.2025
Vesti
Ostavite komentar