ĐUVEČ U RERNI SA RIBOM Grofovski posni ručak!
podeli vest:
 
                    Kada poželite topao, ukusan i hranljiv obrok, koji se lako priprema i puni dom neodoljivim mirisima, domaći đuveč sa povrćem i ribom je pravi izbor! Ovaj recept je savršen za porodični ručak, jer kombinuje raznovrsno povrće, pirinač i sočne komade ribe, stvarajući savršenu harmoniju ukusa. Uz jednostavnu pripremu i bogatstvo vitamina, ovo jelo će sigurno postati omiljeno na vašoj trpezi!
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Potrebno je:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        1 glavica crnog luka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 veza mladog luka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        2 šargarepe
                                                                                                    
                                
                                                                                                        2 krompira kockice
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 koren celera
                                                                                                    
                                
                                                                                                        3 paprike iz zamrzivača ili sveže
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 paradajz
                                                                                                    
                                
                                                                                                        200 gr šampinjona
                                                                                                    
                                
                                                                                                        100 ml kuvanog paradajza
                                                                                                    
                                
                                                                                                        4 pune kašike pirinča
                                                                                                    
                                
                                                                                                        suvi začin
                                                                                                    
                                
                                                                                                        ml biber
                                                                                                    
                                
                                                                                                        ulje
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
Prilog:
                                                                            
                                        
                                                                                    
 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Priprema:
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Luk iseći krupnije, kao i papriku i šargarepu na kolutove pa propžiti da omekne. Dodati celer na kocke krompir na kocke kao i šampinjone cele. Izdinstati.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Dodati opran pirinač, kuvan paradajz pa kad sve omekne dodati začin, mleveni biber. Ja sam imala oslića koga sam uvaljala u instan za riblju čorbu i dodala još malo soli.
Staviti na đuveč i u rernu na 220 stepeni stepeni, 30-40 minuta. Đuveču uvek ostavite malo tečnosti. Supica i salata čine ovaj ručak kompletan.
A kako se sprema đuveč pogledajte na videu:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                    
                                    
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar