FENOMENALNA PRELIVENA PITA SA MESOM I TIKVICAMA Recept za savršen ručak na brzinu!
podeli vest:

Ovo nije obična pita, već prava fantazija koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Jednostavna za pripremu, a neverovatno sočna, ova pita je savršen izbor za ručak ili večeru. Tajna je u triku sa gornjom korom i prelivu od jogurta i jaja, koji pitu čini toliko mekanom da se topi u ustima. Mesna mešavina i tikvice savršeno se dopunjuju, stvarajući bogat i pun ukus koji ćete obožavati.
250.300 gr ml mesa
1 glavica crnog luka
1 manja tikvica rendana
malo belog u granulama
malo sl paprike
1 jaje
suvi začin
ml biber
ulje
tanke kore
Još treba:
1 jaje
200 ml jogurta
malo ulja
Pleh obložiti pek papirom. Luk iseckan ispržiti. Meso ispržiti na luku. Tikvice rendane posoliti pa iscediti i dodati u meso. Malo dinstati. Dodati mlevenu papriku, beli lik, suvi začim, ml biber. Dodati na kraju jaje i sve izjednačiti.
Na dno pleha stavite jednu koru, tako da ivice vise preko tepsije. Kore gužvati u harmoniku pa saviti na pola i ređati jednu do druge na dno. Dodati na svaku zgužvanu koru kašiku nadeva i raširiti.
Preko takođe sve to ponoviti dok se ne istroši. Prekriti sa dve kore. Pitu iseći na kocke. Razbiti jaje u činiju, dodati jogurt i ulje kao i 1 kašičicu praška za pecivo i preliti pitu u zasečeni deo. Protresti da pita pokupi tečnost koliko može. Peći na 200 stepeni C 50-60 minuta. Fantastična i jako ukusna, servirati za bilo koji obrok. Slatko će te je pojesti. Prijatno!
Ostavite komentar