SOČNA PITA OD DINJE Desert koji miriše na leto i topi se u ustima
podeli vest:

Ako volite mirisne letnje deserte, ova sočna pita od dinje osvojiće vas na prvi zalogaj. Spoj tankih kora, kremaste smese od jaja, jogurta i griza, uz slatke kriške dinje, daje savršenu harmoniju ukusa. Toliko je mirisna i sočna da biste je bez problema mogli pronaći i na meniju elitnih hotela – a priprema se jednostavno, kod kuće.
2 jaja
2 kašike griza
100 ml jogurta
50 ml ulja
1/2 praška za peciva
4 kriške dinje
6 listova tanjih kora
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz i prašak za pecivo prosejano. Dodati ulje i jogurt i sve izjednačiti. Prvu koru premazati uljem a druge dve premazati nadevom sa jajima. Staviti dve pune kašike i razmazati, pa staviti jednu preko druge. Na treću u dnu staviti tanje kriške dinje, saviti ivice i uviti.
Ređati u podmazan pleh i preliti ostatkom nadeva. Peći na 200 stepeni C 40-45 minuta da porumeni. Posuti vanilin šećerom i prah šećerom. Seći ohladjenu. Tako sočna pita koju možete naručiti u elitnih hotelima.
UZ OVE SAVETE RUČAK NIKAD NE ISPADNE BLJUTAV Deset kuvarskih pravila koja će vam spasiti ruke i živce
Nema boljeg saveta od onog koji majka da, a ovi saveti za kuvanje olakšavaju pripremu ukusnih jela.
12.08.2025
GurmanlookŠTO VOLIM DOBAR ĐUVEČ! Recept za tepsiju punu mesa, kobasica i mirisa koji osvaja
Nema bolje - evo kako pripremiti đuveč po receptu naših baka!
12.08.2025
GurmanlookSTRAVIČNA GREŠKA LEKARA U KRUŠEVCU! Porodilji isekli bešiku, doživela šlog, prebačena u Beograd u kritičnom stanju!
Kada je pacijentkinji pozlilo nakon carskog reza, lekari su je ponovo "otvorili" i uvideli svoju grešku.
pre 7 sati
SudbineMAČVANI ČUVAJU SEĆANJE NA VRŠAJ Kad se pokrene parna mašina... (FOTO)
Danas su srp, kosu i vršalicu zamenili kombajni, ali se sećanje na ovaj način ubiranja hlebnog žita zadržalo
pre 12 sati
ReportažaUPOZNAJTE PRAVI TURISTIČKI DRAGULJ SRBIJE Zdanje iz bajke na sat vožnje od Beograda (FOTO)
Svoju etno priču započeli su u vreme kada se u Srbiji malo znalo o ovoj vrsti turizma
12.08.2025
Reportaža
Ostavite komentar