DOMAĆE PERECE Ako mesite hleb učinite radost vašoj dečici pa napravite i njih!
podeli vest:

Dragi moji, dok se rerna greje za domaći hleb, zašto ne biste obradovali vaše najmlađe ovim preukusnim i hrskavim perecama? Sa samo nekoliko sastojaka i malo truda, dok čekate da hleb zamiriše, možete da napravite ove divne grickalice koje će deca obožavati. Gotovo testo čini pripremu nikad lakšom! Probajte i ulepšajte im dan!
400 gr gotovg testa
malo susama
krupne soli
kima
Priprema:
Testo podeliti na 4 dela pa oblikovati loptice od 100 gr. pokriti da odmore. Svraku lopticu oblikovati u valjak i valjati od sredine ka krajevima dlanovima po radnoj površini pritiskati tako da krajevi budu duplo tanji.
Dužina valjka treba da bude oko 60 cm pa i duže.
Valjak saviti u obliku potkovice pa uhvatiti rukama krajeve pa ih prebaciti jedno preko druger i vratiti na gore i prebaciti preko debljeg dela teste i malo rukama i prstima pritisnuti.
Jož malo raširiti rukama i prebaciti na pleh obložen pek papirom.
Poprskati svaku perecu vodom posuti susamom krupnom solju i malo sa kimom. Odmah staviti u vruću rerni na 220 stepeni C 25-30 minuta da lepo zarumene i budu hrskave.
Ostavite komentar