Slobodno vreme > Gurmanlook

ČOKOLADA SA ČVARCIMA? Ceca iz Srema spojila nespojivo i napravila hit koji osvaja i dijasporu! (FOTO)

Izvor: K1info/RINA

12/05/2025 > 14:10

podeli vest:

ČOKOLADA SA ČVARCIMA? Ceca iz Srema spojila nespojivo i napravila hit koji osvaja i dijasporu! (FOTO)
Foto: RINA


Čitav svet trese groznica zvana „Dubai čokolada“ i verovatno da je malo onih i u Srbiji što nisu probali ovaj slatkiš koji je tokom poslednjih meseci postao jedan od najpopularnijih na planeti. Međutim, malo je onih koji znaju da i mi imamo čime da se ponosimo i da Svetlana Nikolin iz Vojke u Sremu pravi neverovatan delikates na srpski način – čokaladu sa čvarcima.

RINA

- Ideja je nastala iz čiste radoznalosti i želje da spojim dve stvari koje obeležavaju Srem – čvarke kao simbol domaće, stare kuhinje, i čokoladu kao nešto nežno, slatko i savremeno. Pomislila sam zašto ne bih spojila nespojivo? I tako je krenulo eksperimentisanje dok nisam došla do savršene mere, rekla je za RINU Ceca Sremica.

Kako bi napravila ovaj neobični slatkiš Ceca koristi kvalitetnu mlečnu čokoladu i domaće, hrskave čvarke koji se seckaju ručno.

- Proces je potpuno ručni – od topljenja čokolade, preko ukomponovanja čvaraka, do sipanja u kalupe. Sve radim pažljivo i sa puno ljubavi, bez industrijske proizvodnje. Ukus je iznenađujuće je dobar! Slano-slatko, sa teksturom koja puca pod zubima. Prvo osetite kremastu čokoladu, a onda blagi šmek čvaraka. Ljudi se iznenade koliko lepo funkcionišu zajedno – ukusi se ne tuku, već dopunjuju, kaže Ceca.

RINA

Za kratko vreme njena čokalada je postala apsolutni hit, pa je naručuju građani Srbije, ali  mnogi naši ljudi koji žive u inostransvu i to kao poklon. Ova Sremica da se svi oduševe kad probaju slatkiš sa čvarcima.

- Uvek je prvo reakcija: „Čvarci i čokolada?!“  ali posle zalogaja, dolazi „Pa ovo je stvarno dobro!“ To je ono što me najviše raduje kada razbijemo predrasude i vidimo osmeh na licu. Čokolada je postala naš hit proizvod i nešto po čemu nas ljudi prepoznaju. Naručuju je kao poklon, ali i za sebe, kad žele nešto stvarno drugačije, kaže Svetlana.

Iako se pravi ručno od kvalitetne mlečne čokalade i domaćih čvaraka, Cecin delikates nije preskup poput famozne Duabi čokolade.

- Cena je 250 dinara za tablu od 100 grama. To je pristupačna cena za nešto što je ručno pravljeno, posebno i drugačije  i što svakog nasmeje i iznenadi, poručuje uz osmeh Ceca Sremica.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar