Slobodno vreme > Gurmanlook

NEVIĐENO SOČNE ŠNICLE SA KAČKAVALJEM I HRSKAVOM SLANINICOM Pečene do savršenstva!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

13/05/2025 > 18:30

podeli vest:

NEVIĐENO SOČNE ŠNICLE SA KAČKAVALJEM I HRSKAVOM SLANINICOM Pečene do savršenstva!
Foto: Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic


Dragi moji gurmani, danas vam predstavljam jedan zaista neviđen specijalitet iz moje kuhinje! Panirane pileće šnicle punjene bogatim kačkavaljem i posute hrskavom suvom slaninicom, a sve to pečeno u rerni! Zaboravite na masne pržene šnicle, ovaj način pripreme čuva sočnost mesa, a dodatak kačkavalja i slaninice daje im neodoljiv ukus. Jednostavno se priprema, a rezultat je fantastičan obrok idealan za ručak ili večeru. Po želji možete dodati i krompir za kompletan užitak.

Uživajte u ovom zdravijem, a jednako ukusnom specijalitetu! Prijatno!

Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic


Potrebno je:
par pilećih grudi
2 jaja
100 gr kačkavalja
100 ml mleka
malo suvog začina
 ml biber
4 čena  izdrobljenog belog luka
100 gr prezli
ulje  50 -100 gr suve  seckane slaninice

Priprema:
Meso iseći na tanje šnicle  staviti izmedju folije pa polako izlupati glatkom stranom. U činiju razlupati jaja pa izmutiti dodati začin ml biber. Zbaciti rendan kačkavalj i izmešati. Šniclu prvo provući kroz prezle i utapkati pa u jaja sa kačkavalje, zatim ponovo u prezle pa u jaja. 
Pleh obložiti pek papirom i premazati uljem. Ređati panirane šnicle u pleh. Preko rasporediti seckanu slaninicu. Po želju može se ubaciti malo susama radi hrskavosti. 
Četkicom svaku šnislju premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 45-50 minuta. Pred kraj pokrite al. folijom da vam slaninica ne izgori. Može se po želji staviti izmedju staviti krompir na kriške.
Uživajte u ovom sjajnom specijalitetu zdravom, bez prženja u onom silnom ulju, koje nije zdravo za naš organizam.

Ostavite komentar