ROLOVANA PILETINA Ručak koji izgleda kao iz restorana, a sprema se lako kod kuće!
podeli vest:

Ako tražite jelo koje izgleda kao iz restorana, a sprema se jednostavno i u domaćoj kuhinji – rolovana piletina sa nadevom je pravi izbor. Ovaj recept kombinuje sočne pileće filee sa bogatim nadevom, a završni pečenje u rerni daje neodoljivu hrskavu koricu. Savršeno za ručak, porodične proslave ili kad želite da iznenadite goste – a još lepše izgleda kada se preseče i servira uz prilog po izboru.
Potrebni sastojci:
4 veća pileća filea (belog mesa)
200 g kačkavalja (može i dimljeni)
150 g šunke ili pečenice
1 crvena paprika (sveža ili pečena)
2-3 kisela krastavčića (sitno iseckana)
1 kašičica senfa
1 kašičica pavlake
So, biber, suvi začin po ukusu
Maslinovo ulje
Čačkalice ili kuhinjski konac za učvršćivanje
(po želji) panirani sloj: brašno, jaja i prezle
Priprema:
Priprema mesa:
Pileće filee operite, posolite, pobiberite i nežno izlupajte čekićem za meso kako bi postali tanji i savitljiviji za rolanje. Pazite da ih ne oštetite.
Pravljenje nadeva:
U jednoj posudi pomešajte sitno seckanu šunku, rendani kačkavalj, seckanu papriku i krastavčiće. Dodajte pavlaku i senf – to će povezati sastojke i dati im puniji ukus. Po želji, ubacite i malo sitno seckanog peršuna ili origana za svežinu.
Formiranje rolnica:
Na svaki file stavite 1-2 kašike nadeva, pažljivo urolajte i učvrstite čačkalicama ili koncem kako se ne bi otvorilo tokom pečenja.
Pečenje:
Rolnice možete ispeći na dva načina:
U tiganju: Kratko ih propržite sa svih strana na maslinovom ulju da dobiju zlatnu boju, a zatim ih prebacite u pleh i pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta.
Panirane: Uvaljajte rolnice prvo u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržite ih na srednje jakoj vatri dok ne postanu zlatno-smeđe, a zatim kratko zapeći u rerni 10 minuta da se sir u sredini istopi.
Serviranje:
Nakon pečenja, pažljivo uklonite čačkalice ili konac, isecite rolnice na kolutove i poslužite uz pire krompir, grilovano povrće ili osvežavajuću salatu.
Domaćinski savet:
Ako volite bogatije ukuse, u nadev možete dodati i malo krem sira, spanaća ili pečuraka. Takođe, možete ih preliti i bešamel sosom pre pečenja za još sočniji rezultat.
Ovo je recept koji dokazuje da „domaće“ može da bude i svečano, i moderno, i neodoljivo ukusno. Uživajte u svakom zalogaju!
BONUS VIDEO:
Ostavite komentar