Slobodno vreme > Gurmanlook

ROLOVANA PILETINA Ručak koji izgleda kao iz restorana, a sprema se lako kod kuće!

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

13/05/2025 > 07:11

podeli vest:

ROLOVANA PILETINA Ručak koji izgleda kao iz restorana, a sprema se lako kod kuće!
Foto: Shutterstock


Ako tražite jelo koje izgleda kao iz restorana, a sprema se jednostavno i u domaćoj kuhinji rolovana piletina sa nadevom je pravi izbor. Ovaj recept kombinuje sočne pileće filee sa bogatim nadevom, a završni pečenje u rerni daje neodoljivu hrskavu koricu. Savršeno za ručak, porodične proslave ili kad želite da iznenadite goste – a još lepše izgleda kada se preseče i servira uz prilog po izboru.

Freepik.com

Potrebni sastojci:

4 veća pileća filea (belog mesa)

200 g kačkavalja (može i dimljeni)

150 g šunke ili pečenice

1 crvena paprika (sveža ili pečena)

2-3 kisela krastavčića (sitno iseckana)

1 kašičica senfa

1 kašičica pavlake

So, biber, suvi začin po ukusu

Maslinovo ulje

Čačkalice ili kuhinjski konac za učvršćivanje

(po želji) panirani sloj: brašno, jaja i prezle

Priprema:

Priprema mesa:
Pileće filee operite, posolite, pobiberite i nežno izlupajte čekićem za meso kako bi postali tanji i savitljiviji za rolanje. Pazite da ih ne oštetite.

Pravljenje nadeva:
U jednoj posudi pomešajte sitno seckanu šunku, rendani kačkavalj, seckanu papriku i krastavčiće. Dodajte pavlaku i senf – to će povezati sastojke i dati im puniji ukus. Po želji, ubacite i malo sitno seckanog peršuna ili origana za svežinu.

Formiranje rolnica:
Na svaki file stavite 1-2 kašike nadeva, pažljivo urolajte i učvrstite čačkalicama ili koncem kako se ne bi otvorilo tokom pečenja.

Pečenje:
Rolnice možete ispeći na dva načina:

U tiganju: Kratko ih propržite sa svih strana na maslinovom ulju da dobiju zlatnu boju, a zatim ih prebacite u pleh i pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta.

Panirane: Uvaljajte rolnice prvo u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržite ih na srednje jakoj vatri dok ne postanu zlatno-smeđe, a zatim kratko zapeći u rerni 10 minuta da se sir u sredini istopi.

Serviranje:
Nakon pečenja, pažljivo uklonite čačkalice ili konac, isecite rolnice na kolutove i poslužite uz pire krompir, grilovano povrće ili osvežavajuću salatu.

Domaćinski savet:
Ako volite bogatije ukuse, u nadev možete dodati i malo krem sira, spanaća ili pečuraka. Takođe, možete ih preliti i bešamel sosom pre pečenja za još sočniji rezultat.

Ovo je recept koji dokazuje da „domaće“ može da bude i svečano, i moderno, i neodoljivo ukusno. Uživajte u svakom zalogaju!

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar