Showtime > Display

Spilberg je GOTOVO ZAŽALIO što je snimio ovaj film, ali mu je to bila SUDBINSKA ODLUKA

Slavni reditelj za "Indijana Džons i ukleti hram" kaže da je previše mračan, ali nije ni slutio da će "uneti svetlost u njegov život"

Izvor: K1info

04/12/2022 > 14:08

podeli vest:

Spilberg je GOTOVO ZAŽALIO što je snimio ovaj film, ali mu je to bila SUDBINSKA ODLUKA
Foto: Youtube PrintScreen


Stiven Spilberg nema za čim da žali kada se osvrne unazad na svoju impresivnu karijeru, ali postoji jedan naslov iz franšize o Indijani Džonsu za koji bi voleo da ga je odveo u drugom pravcu, kasnije priznavši da je bio "previše mračan".

Iznenađujuće, nije u pitanju "Indijana Džons i Kraljevstvo kristalne lobanje", već ostvarenje "Indijana Džons i ukleti hram" iz 1984. godine, koji je imao veliki uspeh na blagajnama, ali je razočarao prema mišljenju kritičara.

Spilberg je bio pod utiskom da ništa svoje nije uneo u film, i da nije bio u skladu sa visokim standardima koje je sebi postavio. Međutim, Džordž Lukas je voleo promenu tona u franšizi i ponosno je izjavio:

- Volim ovaj film, samo je malo mračniji i manje smešan od prvog.

Naizgled, sve što je Lukas voleo u vezi sa filmom bilo je ono što je Spilberg prezirao, a rediteljski posao je da oživi sopstvenu viziju.

Objašnjavajući svoj problem sa filmom, Spilberg je za Sun Sentinel rekao:

- Uopšte nisam bio zadovoljan filmom. Bio je previše mračan, previše podzeman i previše strašan. Mislio sam da je nadmašio "Poltergeist". Nema tu ni trunke mojih ličnih osećanja. Opasnost u pravljenju nastavka je u tome što nikada ne možete sve da zadovoljite.

Snimiti "Ukleti hram" bio je izazov za Spilberga jer nikada pre u svojoj karijeri nije radio nastavak. Bila je to neistražena teritorija i, pokušavajući da ugodi svima, zaboravio je da snimi film koji bi pre svega njemu bio atraktivan.

- Ako ljudima date isti film sa različitim scenama, oni kažu: 'Zašto niste bili originalniji?' Ali ako im date isti lik u nekoj drugoj fantastičnoj avanturi, samo sa drugačijim tonom, rizikujete da ćete razočarati drugu polovinu publike koja je samo želela kopiju prvog filma sa drugom devojkom i drugim lošim momkom. Dakle, pobeđujete, a gubite na oba načina - primećuje reditelj.

Međutim, Spilberg ne žali što je pristao da radi film jer je to bila odluka koja mu je zauvek promenila život.

- "Ukleti hram" mi je najmanje omiljen. Ali onda se osvrnem unazad i kažem: 'Pa, najveća stvar koju sam izvukao iz toga je što sam upoznao Kejt Kepšou'. Venčali smo se godinama kasnije i to je za mene bio razlog zbog kojeg mi je bilo suđeno da snimim taj film.

Par je u srećnom braku od 1991. godine i da se nisu sreli na snimanju životi bi im bili daleko manje ispunjeni. Iako Spilberg nije ljubitelj filma, on je zauvek zahvalan što je bio katalizator za upoznavanje ljubavi svog života.

 

Ostavite komentar