Kultura > Film/TV

Ovako će izgledati DIAL OF DESTINY - objavljen prvi trejler za INDIANA JONES 5

Premijera filma najavljena je za 30. jul sledeće godine

Autor: K1 info/ ravnododna.com

03/12/2022 > 22:30

podeli vest:

Ovako će izgledati DIAL OF DESTINY - objavljen prvi trejler za INDIANA JONES 5
Foto: press promo


Kompanija Disney objavila je prvi trejler za "Indiana Jones and the Dial of Destiny", kako se službeno zove peti nastavak pustolovne franšize s Harisonom Fordom.

Trejler prikazuje ostarelog Indija u njegovim slavnim danima arheologije i avantura. Film je najavljen za 30. jul sledeće godine.

Najava počinje klasičnim Indijevim ludorijama koje prkose smrti dok skače između jurećih tuk tuk automobila. Vidimo i kako trči uz voz u pokretu i vozi motocikl po kiši iza aviona, ali "ti su dani došli i prošli", kaže Ford kao penzionisani Indi.

- Ne verujem u magiju, ali nekoliko puta u životu sam video stvari koje ne mogu da objasnim - pripoveda on posle prvog pogleda na negativce koje igraju Mads Mikelsen i Antonio Banderas, kao i Indijevo kumče koju glumi Fibi Veler-Bridž.

Kultna muzika Džona Vilijamsa iz "Indiane Jonesa" čuje se dok Indi uzima svoju fedoru, za dlaku izbegava voz na konju i bičuje neke negativce na kraju trejlera.

Indijev najnoviji izlet smešten je u šezdesete, za vreme svemirske trke između SAD i Sovjetske Rusije.

Za razliku od prethodnih filmova, Džordž Lukas nije napisao priču i Stiven Spilberg nije reditelj. Umesto njih, obe te uloge će popuniti Džejms Mangold, koji je poznat po svojim filmovima kao što su “Logan”, “Ford vs.Ferrari”, “3:10 to Yuma” i drugim.

Foto: press promo

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Spilberg je još uvek uključen kao izvršni producent, a Lukasu, izvornom kreatoru filmske franšize, pripisuje se "određeno učestvovanje" u scenariju.

Uz Forda glumi i Džon Rajs-Dejvis, koji ponavlja ulogu Salaha, poslednji put viđenog u filmu "Indiana Jones and the Last Crusade" iz 1989. kao i pridošlice poput Tomasa Krešmana, Bojda Holbruka, Šonet Rene Vilson i Tobija Džonsa.

"Indiana Jones 5" bi trebalo da bude poslednji film ne samo 80-godišnjeg Forda, već i za 90-godišnjeg kompozitora Vilijamsa.

- Trenutno radim na ‘Indiana Jones 5’, za koji je Harison Ford – koji je dosta mlađi od mene – mislim da je najavio da će biti njegov poslednji film - rekao je Vilijams za Associated Press u intervjuu u julu 2022. - Pa sam pomislio: ako Harison to može, onda možda mogu i ja.

 

Ostavite komentar