Showtime > Celebrity

Neće više da bude HAJLENDER: Bob Dilan PRODAJE ZDANJE u Škotskoj za 3 MILIONA FUNTI

Nekretninu sa 16 spavaćih soba, koja se nalazi u blizini sela Neti Bridž u Stratspeju, kupili su Dilan i njegov brat Dejvid 2006. godine

Izvor: K1info

16/07/2023 > 18:17

podeli vest:

Neće više da bude HAJLENDER: Bob Dilan PRODAJE ZDANJE u Škotskoj za 3 MILIONA FUNTI
Foto: Youtube PrintScreen/Gryffe Wedding Films


Bob Dilan je rešio da proda svoje zdanje u Škotskoj, Aultmore House, za približno 3,9 miliona dolara (3 miliona funti).

"Srce mi je u visoravni gde god da lutam", pevao je Dilan u numeri "Highlands" sa izdanja "Time Out of Mind" iz 1997. godine, ali čini se da tako više ne misli.

Zdanje sa 16 spavaćih soba, koje se nalazi u blizini sela Neti Bridž u Stratspeju, kupili su Dilan i njegov brat Dejvid 2006. godine za više od 2,5 miliona dolara.

- Kupili su ga kao bazu - objašnjava za škotski Daily Express Tom-Stjuart Mur, agent prodaje kompanije Knight Frank.

- Nisu mogli da ga koriste poslednjih godina, i to je razlog za prodaju. Pre pandemije kovida, Bob i njegov brat obično su boravili tamo nekoliko nedelja godišnje.

Izgrađen između 1911. i 1915. godine, Aultmore House ima 11 kupatila, četiri sobe za prijem i muzičku sobu. Smešten na 24 hektara zemljišta, sadrži i viktorijanski staklenik, baštu, fonatanu i travnjak za kriket.

Dilan je vlasnik vile, ali je ona mogla da se iznajmi za venčanja.

- Imaju osoblje koje se brine o zdanju i ono je u veoma dobrom stanju. Kuća i vikendice su iznajmljene tokom leta. Kupili su je jer je zapanjujuće lepa i, što je najvažnije, veoma izolovana - primećuje Stjuart-Mur.

Dilan je nedavno završio evropski deo svoje svetske turneje Rough and Rowdy Ways, za koju se očekuje da će se produžiti i u 2024.

Ostavite komentar