Showtime > Celebrity

MIRA Banjac (93) otkrila TAJNU DUGOVEČNOSTI: U radu nalazim ELIKSIR i snagu

Glumica je odigrala preko 300 uloga i dobila 30 prestižnih nagrada za svoje umetničko delo

Autor: K1 info/Lepa i srećna

16/07/2023 > 10:30

podeli vest:

MIRA Banjac (93) otkrila TAJNU DUGOVEČNOSTI: U radu nalazim ELIKSIR i snagu
Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Proslavljena srpska glumica Mira Banjac iza sebe ima bogatu karijeru dugu više od sedam decenija. Odigrala je preko 300 uloga i dobila 30 prestižnih nagrada za svoje umetničko delo. Obeležila je istoriju kinematografiju čitavog Balkana. 

Mira će 4. novembra ove godine proslaviti 94. rođendan, a još uvek radi punom parom. Ona je pre nekoliko godina za medije govorila o tome da je upravo to tajna njene dugovečnosti.

- Samo rad. Kad ne budem radila, ja ću da uginem kao biljka koju nisu zalivali. Ako i jesam bolesna kod kuće, kad odem negde na snimanje, ne fali mi ništa. U tome nalazim eliksir, neku svoju snagu. Posao za mene nije kuluk, već terapija. Više molim boga da što duže radim, nego da što duže živim. Drugo, spoznala sam da čovek ne sme odmah, kad ga nešto malo zaboli, da trči kod lekara u bolnicu - rekla je jednom prilikom za Kurir i dodala:

Foto: Tanjug/Palić film festival/Damir Vujković

 

- Morate se pomiriti sa svojim godinama, morate spoznati svoje telo. Moramo znati da bismo mu mogli pomoći. Treba naučiti kako da pomogneš sam sebi, da bi mogao da pomogneš i drugima.

Kada je reč o slobodnom vremenu, od jednog rituala nikad ne odstupa, a to je odlazak na riblju pijacu. 

- Da, kako da ne. Moj radni dan je kao i svake mame i domaćice. Veoma volim porodicu i domaćinstvo. Mi volimo da jedemo supe nedeljom, da jedemo kolače, i mi smo to ispoštovali. Taj put do pijace za mene je uvek interesantan. Tu sede moji Novosađani, stari koji me znaju, i koji znaju sve što sam ja radila, penzioneri s kojima volim da popričam, a i oni vole sa mnom da popričaju. To je lepo. Moj je dan uglavnom u nekim domaćinskim poslovima, kojih se ja ne libim i volim da ih radim - govorila je Mira Banjac. 

Ostavite komentar