Showtime > Celebrity

Prestižne regionalne modne NAGRADE My Global Fashion Awards BOŠKU Jakovljeviću i IGORU Todoroviću

Za ikonu stila proglašena je naša pevačica Tijana Dapčević

Izvor: K1info/Tanjug

10/06/2023 > 08:44

podeli vest:

Prestižne regionalne modne NAGRADE My Global Fashion Awards BOŠKU Jakovljeviću i IGORU Todoroviću
Foto: K1 Promo


Prestižne regionalne modne nagrade - My Global Fashion Awards, dodeljene su prošle nedelje kao jedan od glavnih modnih događaja sezone u hotelu Kempinski Adriatic u Istri, saopštili su organizatori. 

Trodnevna manifestacija, koja tradicionalno dodeljuju nagrade modnim profesionalcima od 2018. godine ove godine se održala od 29. maja do 01. juna, a kulminacija vrhunski osmišljenog programa dogodila se u četvrtak 31. maja, kada je stručni žiri dodelio nagrade u čak 15 modnih i lifestyle  kategorija.

Regionalni žiri  činili su: Nenad Radujević - direktor Belgrade Fashion Week-a,  Nenad Korkut - hrvatski modni kriotičar, Sašo Radovič – slovenački modni producent i Marija Hudolin, modni novinar i bloger iz Sarajeva sa trenutnom adresom u Skoplju. Glavne modne nagrade su dobili naši dizajneri - Igor Todorović, za najboljeg dizajnera ženske odeće i Boško Jakovljević kao najbolji regionalni dizajner muške mode.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Nagradu za životno delo ponela je kreatorka Loredana Bahorić, veliko ime hrvatske modne scene, a nagrada za doprinos modi otišla je u ruke slovenačke dizajnerke kožne glalanterije Marjete Grošelj.

Za ikonu stila proglašena je naša pevačica Tijana Dapčević, dok je nagradu za najboljeg stilistu dobio poznati hrvatski stilista Petar Trbović. 

Influencer godine je Ella Dvornik, koja je ujedno i zaštitno lice ovogodišnje MGF kampanje, a najveća regionalna zvezda je slovenska pevačica Senidah. 

U prekrasnoj atmosferi Kempinski hotela Adriatic uživali su brojne poznate ličnosti pre svega iz Hrvatske i Slovenije , a svečanu dodelu nagrada vodila je maestralna Ida Prester.

 My Global Fashion Awards, na čelu sa njenim osnivačem Giannom Apostolski, organizovali su trodnevno druženje, zabavu i niz aktivnosti u prekrasnoj Istarskoj Savudriji, a prvi dan otvoren je humanitarnom modnom revijom Igora Todorovića koji je predstavio kolekciju Bella, inspirisanu belom bojom. 

Na samom početku revije objasnio je okupljenima svoju modnu filozofiju i koncept  kolekcije koju je nevdavno prikazao i u Beogradu.

Inspiracija za kolekciju je bila hrabra životna priča Svetlane Slapak koja pati od problema sa albinizmom i slabovidošću.
 
Njena istrajnost da uči, radi na sebi, samostalno koračajući kroz život u civilizaciji vizulenog, potakla je Igora I njegov tim da preskoče barijere pojavnog i osvoje suštinske ciljeve univerzalinih vrednosti I da pošalju poruku zajedništva i lepote raznolikosti. Modeli izrađeni u najplemenitijim tkaninama predstavljaju istraživanje forme i konstrukcije kao i dodatnih tonova uticaja bele, koje uokviruje osnovna koloritna estetika cele kolekcije, ali i  elementi nasledja kao veoma važnog dela ukupne estetike koju neguje Atelje Igor Todorović.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Posebnu atrakciju revije je predstavljao hair style manekena za koji se pobrinula najpoznatija koloristkinja na svetu - Leasly Jennison i Schwarzkopf Professional tim, ujedno i glavni partner ovogodišnjeg MGF-a.

I ova revija je imala humanitarni karakter te je nakon programa, Gianna Apostolski, uručila Udruženju slepih Istarske županije donaciju koja za cilj ima pomoć slepim i slabovidnim studentima.

Titulu najboljeg dizajnera nakita odneli su Mladen i Petar Grubić, šminkerka godine je Simona Antonović, a za najboljeg hair stilistu proglašen je poznati makedonski frizer Daniel Nikolovski. 

Nagrada za najboljeg fotografa otišla je u ruke Karmen Poznić, a zvezda u usponu je slovenačka mlada kreatorka Sara Valenci.  Model godine je Leonarda Zeba, a najbolji dizajner modnih dodataka je Marija Perić, dizajnerka torbica My Lovely Bags iz Sarajeva.
 

Ostavite komentar