Priče > Sudbine

Odlazak HRABROG i SRČANOG čoveka: FK Vojvodina i Novi Sad oprostili se od MIHAJLOVIĆA

Ispred grada prisutnima se obratio i gradonačelnik Milan Đurić

Izvor: K1info/Tanjug

19/12/2022 > 16:14

podeli vest:

Odlazak HRABROG i SRČANOG čoveka: FK Vojvodina i Novi Sad oprostili se od MIHAJLOVIĆA
Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović


Komemoracija Siniši Mihajloviću održana je danas na Maloj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Od legende srpskog fudbala oprostili su se poštovaoci njegovog lika i dela, kao i saigrači i članovi Upravnog odbora FK Vojvodina, u čijem dresu je Mihajlović osvojio prvu šampionsku titulu 1989. godine.

- Za nas navijače i ljude iz kluba Siniša je bio mnogo više od onog što sportista može da bude. Ovaj hrabri i srčani čovek stvorio je jaku emotivnu vezu i sa Novim Sadom i sa Vojvodinom, toliko jaku i toliko trajnu da je prkosila logici - rekao je član UO Petar Đurđev.

Član šampionske generacije Vojvodine i nekadašnji Mihajlovićev saigrač Budimir Vujačić istakao je da će ga pamtiti kao najboljeg iz čuvenog tima.

- Bila mi je čast da igram sa njim u Vojvodini i reprezentaciji. Pamtićemo ga po svemu lepom. Njegov je učinak u svim rezultatima i klubovima u kojima je igrao bio veliki - rekao je Vujačić.

Ispred grada Novog Sada prisutnima se obratio i gradonačelnik Milan Đurić, koji je istakao da je Siniša bio neprikosnoveni lider i vrstan igrač, ali i veliki humanista koji je svojim delima zaslužio mesto počasnog građanina Novog Sada.

- Nećemo pamtiti tugu, pamtićemo našeg Sinišu Mihajlovića i životnu radost koju je nosio i prenosio na sve nas. Pamtićemo ga po snovima i nadi, kao i svim pobedama koje su nas održavale u teškim vremenima - istakao je Đurić.

Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini, od posledica leukemije, a sahranjen je danas u Rimu.

 

      

      

        

 

 

Ostavite komentar