Priče > Sudbine

Za JUNAKOM se NE PLAČE: Zauvek zbogom, Siniša...

Svet je potresla informacija o Mihajlovićevoj smrti, a brojni klubovi i velikani su se emotivno oprostili od legendarnog igrača

Izvor: K1info

18/12/2022 > 11:16

podeli vest:

Za JUNAKOM se NE PLAČE: Zauvek zbogom, Siniša...
Foto: ATA Images


U prostorijama Crvene zvezde održava se komemoracija povodom smrti Siniši Mihajloviću, koji je u petak izgubio životnu bitku u 54. godini.

- Jedan od najtežih dana. Opraštamo se od druga, prijatelja, brata... Siniše Mihajlovića. Dragi Siniša, još na početku svoje karijere učinio si svoju Zvezdu najvećom u Evropi i svetu, a sebe upisao u besmrtnu listu legendi svog voljenog kluba. Pamtićemo te kao veselog dečaka koji je izrastao u jednog dobrog čoveka, velikog srca. Sto puta smo se uverili, najvećeg srca. Otišao si prerano, ali si toliko učinio za života da će generacije posle tebe biti ponosni što su tvoji. Ponosni smo što smo ti imali za prijatelja i što si bio deo Crvene zvezde. Ostaje mi samo da se poklonim i kažem jedno veliko "hvala"  - emotivno je govorio Zvezdan Terzić.

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović teško je pronalazio reči...

- Teško se nalaze reči da bi se oprostili od Siniše. Sve su nedovoljne, blede, da bi iskazale ono što je bio. Brojne izjave, naslovne strane, emisije, ne samo u našoj zemlji i Italiji, već širom Evrope i sveta su posvećene njemu. To zaslužuje samo poseban sportista, poseban čovek. Čovek koji je voleo, čovek koga su voleli. Izgubili smo velikog sportista, velikog čoveka. To je naš Siniša. Sve je postigao radom, divan otac, divan suprug. Prerano te je bolest otrgla od nas - kazao je između ostalog Mijailović.

Dragan Džajić se rasplakao dok se prisećao Mihajlovića... 

- Kada sam pre tri godine vest da je Siniša teško bolestan, pomislio sam da to nije tačno, mislio sam da će vreme pokazati da je nešto drugo. Iz kluba smo se raspitivali kako je, vrlo dobro poznajem Sinišu, jedna njegova izjava me vrlo ohrabrila: Ova bolest ne zna s kim je ušla u koštac - kroz suze je pričao Džajić.

 

- Bili smo na pripremama kada je igrao za Vojvodinu, slobodan udarac na 40 metara, vidim mladić zauzima poziciju da šutira na gol. Tako je sutnuo loptu da je imala efe i jedva je naš golman odbranio. Razgovarali smo u Zvezdi i prva utakmica u prvenstvu protiv Vojvodine. Pitao sam Ljupka da pošalje nekog da pričamo u kancelariju. Pitao sam ga da li želi da igra u Zvezdi, rekao je Da. Poručio sam mu: Pusti nas da rešavamo dalje. Nije voleo da gubi ni na treningu, pričao sam da ne ulazi u sukob s nekim, udariće nekog. Mnogo mi je žao sta ku se desilo sa 53 godine, ostavio je veliko ime, za nas će ostati zauvek - poručio je emotivni Džajić.

Ujedinjeni u tuzi

Komemoraciji su prisustvovali brojni bivši asovi, saigrači, Stevan Dika Stojanovič, Dragiša Binić, Slobodan Marović, Goran Vasilijević, Ilija Najdoski, trener Ljupko Petrović, zatim nekadašnji fudbaleri Partizana Ivica Kralj, Gordan Petrić, Rade Zalad, ministar inostranih poslova Ivica Dačić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i mnogi drugi.

Ljupko Petrović, trener sa kojim je Siniša dohvatio evropske visine.

- Siniša Mihajlović je... Bio je hrabar, uvažen i uvek je želeo da pobedi. Imao sam zadovoljstvo da ga treniram na njegovim počecima. Znao sam ga od Osijeka i znao sam ga kao talentovanog mladog igrača. On je iste godine doprineo da Vojvodina bude šampion i nas dvojicu vežu nekako samo uspesi. Dolaskom u Zvezdu je postao svetski šampion. Znaćemo poštovati Sinišu Mihajlovića. Kažu se, kada ga spominjemo, da je još uvek živ. Hvala ti i slava ti.

 

Dragiša Binić naglasio da su crveno-beloi izgubili najmlađeg i najboljeg" među njima.

- Izgubili smo najmlađeg i najboljeg među nama, pokazao je to kroz svoj život. Ja sam izgubio i svog cimera, čoveka koji nije znao za poraz, koji je uvek hteo da pobedi, čoveka koji je činio sve do vrha do kog je Zvezda stigla. Došao iz malog grada u Zvezdu, on nastavlja svoju karijeru i uradio je sve što sportista može da uradi. Bio je divan otac i sin, znao je da poštuje starije, držao je do sebe i nije verovao da može da izgubi. I dalje sam u neverici da smo izgubili takvog čoveka koji je samo želeo da pobedi. Uvek je bio vedrog duha i raspoložen. Siniša, mislio sam da ces se izboriti sa bolešću. Uradio si mnogo za srpski fudbal, tek sada smo videli kakvog smo čoveka imali, ispoštovali su ga i na Mundijalu. Junaci ne umiru, nek ti je večna slava - poruka je Binića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upisao se danas u Knjigu žalosti povodom smrti Siniše Mihajlovića.


- Zbogom Siniša i hvala na svemu! - napisao je predsednik Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav, uz postavljenu fotografiju.

 

Sahrana u Rimu

Uoči sahrane, zakazane za ponedeljak, 19. decembra, pogrebno preduzeće na Kapitolu otvoreno je za poslednju počast Siniši Mihajloviću, koji je prošlog petka preminuo u 54. godini od leukemije. Ostaće otvoren do 18 časova s obzirom na veliki priliv građana i navijača koji žele da mu odaju počast.

Oko kovčega su postavljeni venci cveća koje je poslao iz Lacija, Rima, FIFA i još jedan koji je direktno poslao predsednik FIFA Đani Infantino.

 

Ostavite komentar