Priče > Sudbine

Nova TEŠKA BORBA srpske MAJKE HRABROST: Dragana iz Obrenovca u bolnici Sveti Sava, deca su bez nje BESPOMOĆNA

Majka koja je rodila četvoro zdrave dece, koja su sva završila u kolicima, imala je izliv krvi u mozak

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

20/12/2022 > 07:42

podeli vest:

Nova TEŠKA BORBA srpske MAJKE HRABROST: Dragana iz Obrenovca u bolnici Sveti Sava, deca su bez nje BESPOMOĆNA
Foto: K1info


Dragana Jović iz Obrenovca, ili srpska majka hrabrost o kojoj smo nedavno pisali, je prošlog ponedeljka dobila izliv krvi u mozak i trenutno je na lečenju u Specijalnoj bolnici za lečenje cerebrovaskularnih oboljenja Sveti Sava u Beogradu. Njeno stanje je ozbiljno, ali za sada stabilno. 

Da podsetimo, Dragana je samohrana majka četvoro dece, a njen život nimalo nije lak. Rodila je zdravu decu, a malo pre nego što su postala punoletna, obolela su od hereditalne spastične parapareze i sada su svi u kolicima.

Prva se rodila Milica (37), pa Ana (35), Zvezdana, kojoj tepaju Beba (33) i najmlađi Dušan (30), a naša majka hrabrost o njima je brinula sama, kupala ih, oblačila, podizala iz kreveta.

Foto: privatna arhiva/Anica Ninković

 

Njihova kuća i pored problema koje imaju, je uvek puna sreće, veselja, dece iz komšiluka. Iako Dragana ne radi i žive samo od tuđe nege i socijalne pomoći, nikad se nisu žalili, bili su srećni i zadovoljni onim što imaju.

Kako smo saznali od porodičnog prijatelja BožIdara Perića Bokija, Draganu je u ponedeljak zabolela glava i imala je visok krvni pritisak. On je za naš portal otkirio još neke detalje. 

- Dragana je u ponedeljak imala jako visok pritisak i dobila je izliv krvi na mozak, za sada je stanje kritično, ali stabilno. Kako doktori kažu uvek su kritične prve tri nedelje. Ja nisam mogao da uđem da je vidim, jer su posete zabranjene. Čuli smo se preko vibera, a danas treba da joj rade dalje analize i snimanja - rekao je on.

O deci, koja zahtevaju svakodnevnu negu, trenutno brine Draganina sestra i Boki, koji kaže da su za sad dobro, teško su prihvatili to što se desilo Dragani, ali su se smirili. Ona je bila stub porodice i nije im svejedno sada kada nije tu. 

Dragana je relativno mlada žena (57), a njena sudbina bila je teška.

- Ona je imala težak život, nije joj bilo lako nimalo, treba izgurati sve te probleme, ali se nikad ona nije žalila, morala je da bude jaka, sve je držala u sebi. Dođu ljudi da joj pomognu, na primer, njoj treba 120 evra da kupi kolica, a oni joj daju 150 evra, ona to neće da uzme, uzme samo 120 evra, jer joj preko toga ne treba. Takva je Dragana, dobra, nije zaslužila ovo - rekao je Boki.

Foto: privatna arhiva/Anica Ninković

Dragana i Milica Jović

- Njoj nikad ništa nije bilo teško, još gledala svima da pomogne, sva su je deca iz komšiluka volela, ona ih još skupi sve, pa ih je pazila i kupala, kao da su joj rođena bila - rekao je Boki za naš portal.

- Zovu nas ljudi, pitaju šta vam treba, ja nemam šta da kažem, jedino što nama treba je Dragana, da se ona vrati kući što pre - rekao je Boki skromno i iskreno, što je i karakteristično za ovu porodicu.

Dodao je, uz šalu, da im jedino treba neka veza kod Boga, da se ona što pre oporavi, da se opet raduju i vesele i neka jaka veza da mogu da odu u bolnicu da je makar vide, i da je bolničko osoblje što bolje pazi i neguje. 

Naša majka hrabrost je jaka, mi se nadamo da će se ona što pre oporaviti i vratiti kući svojoj deci, a molimo i sve ljude dobre volje da, ukoliko su u mogućnosti, pomognu na bilo koji način. Iako su oni, ponosni i ne traže, verujemo da će im svaka pomoć dobro doći.

 

Ostavite komentar