Priče > Sudbine

DEJANA NEMA RUKE, ali volja i cilj daju joj "KRILA" - ovo je priča o devojci koja je USPELA NEMOGUĆE

Zahvalna sam mojoj i porodici mog partnera, koja me je prihvatila bez predrasuda

Izvor: K1info

29/09/2022 > 07:54

podeli vest:

DEJANA NEMA RUKE, ali volja i cilj daju joj "KRILA" - ovo je priča o devojci koja je USPELA NEMOGUĆE
Foto: Privatna arhiva


Slikarka i šampionka u paratekvondou koja se bavi i streličarstvom, Dejana Bačko rođena je bez ruku, ali i bez ikakvih ograničenja, jer je ona tako odlučila.

Kao vrlo mlada odabrala je borbu i postala heroina kojoj treba aplaudirati jer je dokazala da se borba isplati. 

Rođena je bez gornjih ekstremiteta, ali ona za sebe kaže da joj to nije problem jer - "ima krila". Dejana će skoro postati i mama, a srećna je u ljubavi sa svojim dugogodišnjim partnerom Markom Nežićem.  

Sa autorkom emisije "Iskreno sa Aleksandrom Simić" pristala je da govori i o teškim danima detinjstva, kada je dolazila tužna iz škole zbog različitih zadirkivanja, ali je sve uspešno prevazilazila uz majčinu pomoć i pomoć porodice.

- Majka je bila ta glavna figura i okosnica mog odrastanja. Imam i mlađeg brata i veliku podršku porodice, ali sam zahvalna i porodici mog partnera, koja me je prihvatila bez predrasuda i što su od Marka načinili tako dobrog čoveka - iskrena je Dijana.

Foto: K1info

 

Ona nije verovala da će moći da se bavi streličarstvom dok je trener nije uverio, a od malena je slikala i to je njena prva ljubav.

- Svakog jutra, ja se probudim i zahvalim bogu što sam živa. Verujem u boga i ne volim što su mnoge osobe sa invaliditetom sakrivene u svoja četiri zida. Nadam se da će doći taj trenutak kada će svi izaći napolje. Dobra vest je da smo sve više vidljivi u ovom društvu - kaže Dijana.

Ona dodaje i da ne voli kada vidi sažaljenje u drugim očima, jer je očigledno svesna svojih mogućnosti.

- Kada sam upoznala svog partnera Marka, od prvog trenutka me je prihvatio ovakvu kakva jesam i nisam videla tugu i sažaljenje u njegovim očima. Nova godina je bila presudna za naš spoj, a danas i radimo zajedno - nastavlja Dijana.

Foto: K1info

 

Ona je otkrila i da su volja i cilj najvažnije stvari koje treba da nas vode u životu i da i ona ima svoje loše dane iako joj je skoro stalno osmeh na licu. Tada najčešće uzme da slika ili da sprema stan i gorke misli odu. 

Dejana je ostvarila brojne sportske uspehe, a među njima je najznačajnije to što je 2019. godine postala svetski prvak u paratekvondou, a prošle godine odbranila titulu u Istanbulu.

 

 

 

 

Ostavite komentar