Priče > Sudbine

Danas je 5 godina od ŠABANOVE SMRTI! Porodica i prijatelji NE ZABORAVLJAJU KRALJA folka (FOTO)

Porodica stalno ističe da je ponosna na sve što je uradio, a njegova supruga Gordana ne da uspomenu na njihovu ljubav

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković/Kristina Jokić

17/02/2024 > 10:18

podeli vest:

Danas je 5 godina od ŠABANOVE  SMRTI! Porodica i prijatelji NE ZABORAVLJAJU KRALJA folka (FOTO)
Foto: Goran Jovanović


Folk pevač Šaban Šaulić je tačno pre pet godina poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći u okolini Bilefelda u Nemačkoj. Čuvenog pevača narodne muzike publika i dan danas čuva od zaborava.

Porodica stalno ističe da je ponosna na sve što je uradio, a njegova supruga Gordana ne da uspomenu na njihovu ljubav, koja je trajala decenijama.

Porodica i prijatelji odali su počast velikom srpskom pevaču na groblju, uz raskošne bukete i velike vence.

Šaban je verovao da je njegov talenat dar od Boga

Šaban Šaulić je mnoge hitove napisao sam. Svojim talentom se, pak, nikada nije hvalio. Pošto nije bio muzički obrazovan, međutim, verovao je da mu je to talenat i "dar od Boga" i umeo je često da se našali da je zato on Božije dete.

- Nisam se busao u grudi i govorio da sam kompozitor, nekako sam to bacio u drugi plan. Zato što je meni bilo sasvim dovoljno da sam to što jesam kao pevač. Mnogi nisu znali da sam ja napisao, odnosno komponovao te neke pesme, uopšte nije važno kako se to kaže. Uglavnom, iz mene je to izašlo, to sam ja napravio - rekao je Šaban jednom prilikom u emisiji "Iz profila".

Takođe, osvrnuo se i na to kako je nekoliko puta ostavio Sašu Popovića u šoku, što je malo kome polazilo za rukom.

- Mnogo puta je Saša Popović u Zvezdama Granda rekao: 'Odakle ti ova pesma, ko je to pisao?', a moj odgovor je uvek bio: 'Ja'. Pa me onda pita za neku drugu pesmu, a moj odgovor je ponovo: 'Ja'. Bio je u šoku mnogo puta, kaže mi: 'Daj, ne zezaj me'. A sve od 1975. godine na ovamo što čuješ, to sam sve ja pisao. Šalio sam se sa Sašom da nije gledao nikada autore (smeh) - rekao je on.

Pojedine hitove uradio je za kako znane, tako i one malo manje poznate kolege. Izvesne je i kao početnike umeo da vine u zvezde, na čemu su mu dan-danas ostali zahvalni.

- Da ne pričam i za kolege, za mnogo njih sam napisao. Iako ja nisam muzički obrazovan, to je talenat i blagoslov od Boga i zato ja često u šali kažem da sam Božije dete - rekao je Šaulić.

Šaban se potpisuje ispod nekoliko desetina, na primer, Jašarovih pesama, poput "Jednoj ženi za sećanje dugo", "Ceo grad je plakao za nama", "Sudbina je moja u rukama njenim", "Ružo moja najmiliji cvete", "Kad odrastem ženiću te", "Verujem u tebe", kao i "Sad miluješ nekog drugog".

Ostavite komentar