Priče > Sudbine

Tiktokerka prošla kroz PAKAO, leči se od poroka i ima SNAŽNE reči: Nemoje da ćutite, svi VREDITE

Sanja Kanazir je usvojena, kao tinejdžerka je pala u depresiju. Tugu je lečila u alkoholu, ali je sada na pravom putu

Izvor: K1info

10/05/2023 > 17:27

podeli vest:

Tiktokerka prošla kroz PAKAO, leči se od poroka i ima SNAŽNE reči: Nemoje da ćutite, svi VREDITE
Foto: Youtube PrintScreen/K1


Poznata tiktokerka Sanja Kanazir ima 22 godine i leči se od alkoholizma. Do zavisnosti je došlo, kako kaže, zbog teškog života: usvajanja, napuštanje majke, smrti oca...

Odlučila je da o jednoj ovako važnoj temi i svojoj borbi koja i dalje traje, govori na televiziji K1, kako bi pomogla svima koji se trenutno suočavaju sa istim ili sličnim nedaćama.

- Ceo život sam svesna da sam usvojena, samo što sam to potiskivala i o tome nikome nisam pričala, sve do pre par godina. Sada imam 22 godine, a tek pre nekih 4, 5 godina, sam mogla naglas da kažem da sam usvojena. Stidela sam se, odnosno, imala sam neku vrstu odbojnosti prema tome. Bilo mi je žao što recimo moja drugarica ode kući i vidi ženu koja ju je rodila, a ja to ne mogu. Svoju biološku majku sam kasnije pronašla preko centra za socijalni rad, a onda i preko društvene mreže Facebook. Ona nije zainteresovana za priču sa mnom, što ja poštujem. Ima svoj život, ima svoju porodicu. Rekla mi je da je ona morala to da uradi i to je to - počela je svoju priču mlada Tiktokerka.

Ona je priznala da je tugu, anksioznost i depresiju pokušala da "zaleči" alkoholom. 

- Onda sam sama išla u Centar za socijalni rad i istraživala, tragala za detaljima kako da je pronađem. U novembru prošle godine sam počela da pijem alkohol. Tada sam dobila prvi napad panike i završila u Hitnoj pomoći i umesto da pijem lekove i budem posvećena svom lečenju, krećem da pijem alkohol i moj život ide nizbrdo. Alkohol je u meni izazivao tugu koju sam tako pokušavala da prebrodim. To je bio moj beg. Moji problemi krenuli su pre godinu i tada sam otišla u privatnu kliniku za psihijatriju. Oni su mi dali lekove koje sam pila par meseci i bila dobro - kaže influenserka. 

Život je, nažalost, Sanji zadavao jake udarce, a jedan od najtežih jeste smrt oca, koji je preminuo od raka. 

- Moj tata je preminuo pre skoro pet godina od raka mozga, što je takođe bila velika trauma za mene. A moja pomajka, maćeha, kako je zovu, za mene je majka. Ona je uz mene. Ona je i danas uz mene i pomaže mi u lečenju. Moram da spomenem i verenika koji je uz mene od prvog trenutka kada su počeli problemi s alkoholom, koji me je prihvatio i uz mene je na ovom putu - rekla je na televiziji K1 tiktokerka.

Foto: Instagram/kanazir_sanja

 

Hrabra Sanje borila se protiv bola i tuge osmehom, ali je u jednom trenutuku "eksplodirala". 

- Sa mnogim stvarima sam se borila u sebi, ali sam ih potiskivala i nisam govorila o njima. Uvek sam bila vesela i pozitivna, nikad nisam davala da me bilo šta poremeti. Desio se taj prekid filma gde tu tugu više ne možeš da podneseš, ona je eksplodirala. Ali zahvaljujući mami, tatinoj drugoj ženi, ja nisam sama. Mene je usvojila žena koja je oca i mene ostavila kad sam ja imala šest godina. I onda je posle dve, tri godine došla moja mama. Posle nekoliko godina otac dobija karcinom mozga i gubim ga. Od tada mi fali očinska figura - rekla je Sanja Kanazir.

Influenserka kaže tek sada uči da voli sebe i da pokušava da pronađe snagu, koja će joj pomoći da prevaziđe sve.

-  Nisam se volela. Kada sam počela da pijem, tad je krenuo moj haos od života. Posle svega toga počela sam da posećujem psihoterapeuta i ozbiljno da pijem lekove. U tome su mi pomogli mama, verenik i moje dve najbolje prijateljice. Shvatiš da vrediš. Tražila sam pomoć u nezdravim stvarima. Ja imam i granični poremećaj, suicidne misli, to se leči psihoterapijom, ljubavlju, podrškom. Živim dan za danom. Ne pijem od januara - objasnila je Sanja, na K1. 

Kaže da je profil na TikToku otvorila da bi pomogla drugima.

- Koristim priliku sad da kažem svima da ne ćute. Veliki je problem što mi se javljaju mladi ljudi koji imaju 16, 17 godina i imaju crne misli, a podršku roditelja nemaju. To je najgore od svega. Ja sam zahvalna što sam imala podršku. Mladima bih poručila da pomoć traže na zdrav način, a ne u narkoticima, alkoholu… Zdrav način je porodica, psihoterapija, odlazak kod neuropsihijatra i prijatelji. To su za mene najvažnije četiri stvari - kazala je ona u emisiji "Mi danas" na televiziji K1.

 

Ostavite komentar