Priče > Sudbine

Rođena pobednica: MARTINA NAVRATILOVA se izborila sa najtežom bolešću

Slavna teniserka uspela je da dobije bormu s rakom grla i dojke

Izvor: K1info

24/03/2023 > 09:40

podeli vest:

Rođena pobednica: MARTINA NAVRATILOVA se izborila sa najtežom bolešću
Foto: YouTube screenshot


Martina Navratilova otkrila je da je je pobedila rak, nakon što je zbog dijagnoze karcinoma grla i dojke strahovala da “možda neće dočekati sledeći Božić”.

Jedna od najvećih teniserki sveta i nekadašnji broj jedan u ženskom tenisu, Navratilova je u januaru objavila da su joj dijagnosticifikovani rak grla i dojke.

U intervjuu koji je dala Pirsu Morganu na Talk TV otkrila je kako je pred njom još preventivno lečenje zračenjem, ali da su joj lekari rekli kako je, prema njihovim saznanjima, rak nestao, prenosi list The Sun.

Navratilova (66) je osvajačica 59 grand slam tutula u singlu i u parovima, a u intervjuu je otkrila da je dijagnoza nagnala da pomisli na najgore.

- Na pamet mi je pala čitava lista stvari koje sam želela da uradim, a dosad nisam - rekla je bivša teniserka.

Navratilova je podsetila da se 2010. lečila od raka dojke u ranom stadijumu.

Lekarima se obratila pošto je na vratu primetila povećan limfni čvor, a testovi su potvrdili da je reč o karcinomu koji uzrokuje HPV, za šta postoje metode lečenja koje ddaju reyultate.

Daljnje dijagnostičke pretrage upućivale su i na sumnjivo tkivo na drugoj dojci, a pokazalo se da je reč o karcinomu koji nije povezan s onim u grlu.

- Pomislila sam – ovo je prva nedelja u decembru i ovaj ću Božić još dočekati, ali možda ne i sledeći.

Ali, lekari  su joj rekli  da se ova vrsta raka iyutetno dobro leči i da ima “95 posto” šanse za potpuni oporavak, preneo je Sun.

 

Ostavite komentar