Priče > Sudbine

Kalinka (14) je umrla u snu, a OBDUKCIJA pokazala da su joj IZVAĐENE GENITALIJE: Otac posle 30 godina ISTERAO PRAVDU

Njeno ubistvo godinama je intrigiralo svet, postavši jedan od najpoznatijih zločina u istoriji

Izvor: K1info/blic.rs

29/03/2023 > 09:56

podeli vest:

Kalinka (14) je umrla u snu, a OBDUKCIJA pokazala da su joj IZVAĐENE GENITALIJE: Otac posle 30 godina ISTERAO PRAVDU
Foto: Youtube PrintScreen/THE MYSTERIOUS & CREEPY


Kalinka Bamberski imala je samo 14 godina kada je ubijena davne 1982. godine dok je tokom leta boravila sa majkom i očuhom u gradu Lindau u Nemačkoj.

Ona je jednog jutra pronađena mrtva, a detalji njene smrti bili su veoma sumnjivi. Njen očuh Diter Krombah pozvao je hitnu pomoć pošto je pronašao telo u spavaćoj sobi.

Krombah je kasnije objasnio nadležnim organima da je pastorki noć pre toga dao injekciju za sunčanje. Obdukcija u Nemačkoj je otkrila da je Kalinka imala povrede genitalija, kao i modrice na rukama, nogama i vratu. Njen očuh, inače lekar po profesiji, prvobitno je bio uhapšen, ali je ubrzo pušten na slobodu zbog nedostatka dokaza i vraćen je na posao.

Kalinkin otac, Francuz Andre Bamberski, bio je veoma sumnjičav po pitanju Krombahove nevinosti, pa je zahtevao obdukciju i u Francuskoj. Ovom obdukcijom utvrđeno je da su Kalinkine genitalije, bubrezi i rektum uklonjeni, što znači da dalji testovi nisu mogli da budu sprovedeni.

Nestali organi nikada nisu pronađeni. Francuski istraživački tim je takođe otkrio da su Kalinki u organizam ubrizgane različite supstance, kao što su dopanim i kortizon.

Nemačke vlasti su zatvorile Kalinkin slučaj i donele presudu da posredi nije bio zločin, ali je gospodin Bamberski ostao uveren da je njen očuh bio kriv za ubistvo, a pre toga i silovanje.

Od tog trenutka on je posvetio život dokazivanju Krombahove krivice, a do 1995. prikupio je dovoljno dokaza da ubedi francuski sud da sudi Krombahu u njegovom odsustvu. Lekar je na sudu u Parizu proglašen krivim i osuđen je na 15 godina zatvora.

Ali, nemačke vlasti su uprkos presudi odbile da Krombaha izruče Francuskoj, što se ispostavilo kao kobna greška... Samo dve godine kasnije on je uhapšen zbog drogiranja i silovanja 16-godišnjeg pacijenta.

Krombah je u ovom slučaju priznao krivicu, a ubrzo se policiji javilo još žena sa sličnim iskustvima, ali nije bilo dovoljno dokaza za pokretanje slučaja. On je dobio samo dve godine zatvora, a posle izlaska na slobodu nastavio je da radi kao lekar, uprkos zabrani koju je dobio. Krombah je 2006. ponovo završio u zatvoru zbog rada bez lekarske dozvole.

Ipak, Nemac nikada nije izručen Francuskoj kako bi odgovarao za ubistvo Kalinke Bamberski, a Andre je postajao sve očajniji i ljući - bio je uveren da pravda nikada neće biti zadovoljena.

Zato je 2009. rešio da pravdu uzme u svoje ruke - kidnapovao je Krombaha ispred kuće, ilegalno ga prevezao preko granice i ostavio vezanog na ulici ispred zgrade suda. Neposredno pre nego što je Nemac osuđen, Bamberski je otkrio da je posetio ćerkin grob i da joj je rekao: "Kalinka, vidiš? Obećao sam da ću ti dati pravdu. Sada možeš da počivaš u miru".

Krombah je 2011. godine osuđen za nasilje koje je dovelo do nenamerne smrti, nakon čega je dobio 15 godina zatvora. On je odslužio devet od 15 godina kazne pre nego što je pušten iz zatvora 2020. godine zbog zdravstvenih problema. Ubrzo je preminuo u 84. godini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TFX (@tfxtv)

Andre Bamberski je, pak, takođe osuđen na godinu dana uslovne kazne zbog otmice Ditera Krombaha. Ipak, on je javno istakao da nikada nije zažalio zbog svog poteza.

- Nešto je moralo da se uradi. Znate li onaj izraz? Napravio sam omlet, ali je bilo neophodno da razbijem jaja - rekao je za medije.

Ova priča je čak dobila i svoju ekranizaciju kada je Netflix 2022. godine snimio potresni dokumentarac "My Daughter's Killer" u kome otkriva kako je došlo do otkrića i hvatanja ubice, iako godinama kasnije.

 

 

 

Ostavite komentar