Priče > Sudbine

ALBANKA koja se udala na neviđeno za SRBINA iz Arilja iznenada preminula: Donela SREĆU i otišla

Bila je druge vere, kulture i nacije, prešla je ogroman put kako bi upoznala svog životnog saputnika

Izvor: K1info/RINA

25/01/2023 > 16:26

podeli vest:

ALBANKA koja se udala na neviđeno za SRBINA iz Arilja iznenada preminula: Donela SREĆU i otišla
Foto: RINA.rs


Porodoca Đoković iz sela Dobrače kod Arilja najbolje dokazuje da je život nepredvidiv i da niko ne zna šta ga čeka iza ćoška. 

Tako se bebin plač u udaljenom ariljskom selu Dobrača začuo nakon pola veka, kada se za Radomira udala Line iz Albanije. Ovog vrednog i od teškog rada namučenog planinca u poznim godinama zadesila je tada velika sreća, jer je dobio dvoje prekrasne dece - sina i kćerku.

Međutim, ovu porodicu sada je potresla i strašna tragedija. Line o kojoj je pričala čitava Srbija iznenada je preminula, a dečica su ostala siročići. Bez majke je preteško, ali još teže je jer se nad krovom ove porodice osim tuge nadvila i nemaština.

- Suprugu sam video samo onda kad se udala za mene, ali sreća me je pogledala. Kad sam dobio decu suze radosnice lile su niz lice. Nikad nismo imali mnogo, ali smo prvo odvajali za decu, a za nas šta ostane. Sada nas je zadesila ova nesreća i ostali smo bez majke i supruge, stuba porodice - kroz suze priča Radomir, koji je izgubio svog životnog saputnika.

Orunula kućica koja samo što se ne sruši uz Linu je bila dom, a sada izgleda jako tužno i još trošnije. Radomir radi najteže fizičke poslove, a sam vodi računa i o deci.

- Iako je bila druge vere, kulture i nacije, prešla je ogroman put kako bi upoznala svog životnog saputnika, kog očima u životu nije videla. Podarila mi je decu, sačuvala topli dom koji prokišnjava. Primila pravoslavlje i naučila srpski jezik. Proslavljala je slavu Svetog Luku, za koju je sve sama spremala - priseća se ovaj Ariljac sa puno ljubavi svoje preminule supruge.

Naseljen daleko od civilizacije, samo ovaj samohrani otac zna koliko je teško kad se jedva sastavlja kraj sa krajem. Malo novaca iz nadnice i nešto od malina u polju za Đokoviće je celogodišnji prihod.

 

Ostavite komentar