Priče > Sudbine

Kad ste LOŠE VOLJE i loše vam ide pogledajte Melani:Bila je predmet PODSMEHA, a sada je jedna od NAJPOZNATIJIH manekenki

Ektodermalna displazija je genetsko stanje koje uzrokuje nedostatak dlaka, znojnih žlezda, zuba, oslabljen vid, deformaciju nokatne ploče

Izvor: K1info/novosti.rs

24/01/2023 > 18:59

podeli vest:

Kad ste LOŠE VOLJE i loše vam ide pogledajte Melani:Bila je predmet PODSMEHA, a sada je jedna od NAJPOZNATIJIH manekenki
Foto: Instagram Printscreen


Jedna od najpoznatijih manekenki i modela koja privlači pažnju zbog svog izgleda upravo je Melani Gajdoš. Ona se suočila sa modnom industrijom, njihovim nametnutim stardardima i pobedila.

Ona još od rođenja boluje od ektodermalne displazije, genetskog stanja koje uzrokuje nedostatak dlaka, znojnih žlezda, zuba, oslabljen vid, deformaciju nokatne ploče i suvu i pigmentisanu kožu.

- Odlučila sam da razbijem stereotipe i pomerim granice modne industrije. Još od detinjstva me maltretiraju i vređaju zbog izgleda, ali kamera mi je pomogla da izgradim samopouzdanje - rekla je Melani.

Neki smatraju da ona izgleda veoma uznemirujuće, ali većina njih ceni njenu nekonvencionalnu lepotu i prepoznaju njen neverovatan rad u svetu modelinga.

Kako kaže, oseća se dobro u svojoj koži i u potpunosti je prihvatila sebe onakvu kakva jeste i nema nikakvu želju da ode pod nož.

Njeno stanje uzrokuje urastanje dlaka, pa tako trepavice nikada nisu mogle da izbiju na površinu kože. Zbog toga je imala oštećene rožnjače, zbog čega ima dosta slab vid.

Put ove devojke nam je svima dobra priča i lekcija, da za snove ne postoji "nemoguće". 

 

 

 

Ostavite komentar