Priče > Sudbine

OPERACIJE, biopsije, ZRAČENJE, hemoterapija: Nadljudska borba NAVRATILOVE protiv KANCERA

Teniska legenda je tokom karijere osvojila 18 grend slem titula u singlu

Izvor: K1info

17/01/2023 > 11:26

podeli vest:

OPERACIJE, biopsije, ZRAČENJE, hemoterapija: Nadljudska borba NAVRATILOVE protiv KANCERA
Foto: Tanjug/AP


Nedavno je svet potresla informacija da Martina Navratilova (66), jedna od najboljih teniserki u istoriji, po drugi put mora da vodi bitku protiv kancera.

Naime, pre 13 godina Amerikanka koja je rođena u Pragu, u nekadašnjoj Čehoslovačkoj, pobedila je rak dojke, a sada je pred njom još teža situacija.

Lekari su bivšoj teniserki dijagnostifikovali tumor grla, a kod dodatnih pregleda pronašli su i rak dojke u ranoj fazi. Ona zbog toga neće biti na Australijan openu kao ambasador, već će da nastavi sa oporavkom.

- Prošla sam dve operacije, četiri biopsije, zračenje i hemoterapiju. Sad čekam - rekla je Navratilova.

Međutim, bivša teniserka ne da ne klone duhom, nego čak najavljuje i izlazak na teren!

- Spremna sam da idem u raznim smerovima, a želim ponovo da zaigram! Pronašla sam trake za vežbanje s motivom Vimbldona u svojoj torbi za prodavnicu, ni ne znam kako su se tamo našle. Imam i flašicu za vodu koju uvek koristim, tako da sam spremna za povratak na teren - hrabro je najavila legendarna Martina.

Navratilova je svojevremeno bila najbolja teniserka na svetu, a u karijeri je osvojila čak 59 grend slem titula. Od toga je 18 osvojila u singlu, 31 u dublu i 10 u mešovitim parovima. Karijeru je završila 2006. godine.

 

Ostavite komentar