Priče > Reportaža

Da li ste čuli za SLONOVU NOGU? Od samo jedne DŽINOVSKE PAPRIKE može da ruča CELA PORODICA

Cena ove paprike koja raste u povrtnjaku Dobrice Vesića iz sela kod Topole, ove jeseni bila je 150 dinara

Izvor: K1info/RINA

08/11/2023 > 12:04

podeli vest:

Da li ste čuli za SLONOVU NOGU? Od samo jedne DŽINOVSKE PAPRIKE može da ruča CELA PORODICA
Foto: RINA


Svi ste čuli za papriku slonovo uvo i mnoge domaćice kažu da je ajvar najbolji upravo od ove paprike. Međutim na tržištu se pojavila i slonova noga, izuzetno mesnata paprika čiji plodovi prelaze 300 grama.

Upravo ovu sortu po prvi put je na svom imanju zasejao i Dobrica Vesić iz topolskog sela Žabari i kako kaže dobio je kvalitet i prinos za ponos.

- Na površini od oko 40 ari gajim tri sorte, velika kapija, crveno zlato i po prvi put slonova noga. Sve sorte su dobro rodile, ove godine ponajbolje, prezadovoljan sam prinosom i kvalitetom iako je godina bila teška za proizvodnju paprike - kaže za RINU Dobrica i dodaje da očekuje prinos od preko jednog vagona.

Svaka domaćica kada kupuje papriku bira krupnije plodove i pravije, upravo takva je i slonova noga.

- Od jedne slonove noge može da se spremi ručak za celu porodicu, plodovi su preko 300 grama, izuzetno mesnati i bogati, tako da sam ja prezadovoljan tom sortom i sigurno ću je zasejati ponovo - poručuje ovaj topolski povrtar.

Na jednom struku moglo se naći i po deset slonovih nogu izuzetnog kvaliteta a cena tako kvalitetne paprike ove jeseni kod Vesića bila je 150 dinara.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar

Baka

Nemojte pisati o onome što ne znate,slonovo uvo nije ukusna paprika.Paprika za ajvar zove se Kurtovska kapija koja nema vode i koja ima sladak ukus.Probajte da napravite ajvar od nje nećete verovati kolko se dobija na ukusu i količini.

30.11.2023 18:19