Priče > Reportaža

Počeli Velikogospojinski dani: Novobečejci najbolji u kuvanju riblje čorbe

Preko 70 ekipa se okupilo na Tiskom keju i svi su želeli samo jedno - da izađu kao pobednici u tradicionalnom kuvanju riblje čorbe

Autor: K1 info

27/08/2022 > 16:03

podeli vest:

Počeli Velikogospojinski dani: Novobečejci najbolji u kuvanju riblje čorbe
Foto: 28. Velikogospojinski dani/Promo


Za slavu se zna - slavi se tri dana i niko ne sme da napusti domaćine dok ne prođu ta tri dana. A slava u Novom Bečeju, Velika Gospojina, zakoračila je u drugi dan i kako svari stoje, to će biti samo zagrevanje pred veliku nedeljnu kulminaciju.

A prvi slavski dan je protekao u maniru - "Neka najbolji pobedi".

To je bila poruka ovogodišnjeg Gospojinskog kotlića. Preko 70 ekipa se okupilo na Tiskom keju i svi su želeli samo jedno - da izađu kao pobednici u tradicionalnom kuvanju riblje čorbe. Nagutali su se dima, pevali uz Đusija Kovača i prijatelje, i čekali do zadnjeg trenutka da čuju hoće li žiri prozvati ime njihove ekipe.

Foto: 28. Velikogospojinski dani/Promo

28. Velikogospojinski dani u Novom Bečeju

Žiri je imao težak zadatak. Otežala ga je i sedma sila koja je ove godine imala čak 9 ekipa. Izgleda da su novinari savladali veštinu pravljenja riblje čorbe, pa su ruku pod ruku sa pravim majstorima izašli na crtu. Ipak, ostali su bez nagrade.

Prvu nagradu žiri je dodelio ekipi Alfa 2 iz Novog Bečeja. Druga nagrada otišla je ekipi Alfa 1 takođe iz Novog Bečeja, dok su kikinđani Banatski kulinari osvojili treće mesto.

I dok su svi sa slašću uživali u konzumiranju riblje čorbe, oko 21.30 na binu je izašao bend Kal. Tiskim kejom začuli su se zvuci etno roka koji su dobro razdrmali lokalce i produžili veselje.

Foto: 28. Velikogospojinski dani/Promo

28. Velikogospojinski dani u Novom Bečeju

Prvi dan obeležen je i svečanim otvaranjem Poljo-festa, Etno bazara, deca su dobila svoju ulicu i već uživala u prvoj predstavi, dok je Tisa bila preplavljena čamcima - jer svi su želeli da po lepom i sunčanom vremenu zaplove po magičnoj reci čiji vodostaj ne pada, a temperatura vode je toliko visoka da je retko ko mogao da odoli a da ne zapliva rekom za koju kažu i da je jedna od najsporijih u zemlji.

Foto: 28. Velikogospojinski dani/Promo

28. Velikogospojinski dani u Novom Bečeju

Prvi dan je protekao veselo i raspevano, a današnji očekujemo sa velikim nestrpljenjem jer u Novi Bečej stižu neke od najvećih rok zvezda EX YU scene - Orthodox Celts, Nele Karajlić i Atomsko sklonište. Iako je u prvobitnom programu trebalo da nastupe Partibrejkerski, bend je morao da otkaže nastup zbog bolesti gitariste, ali su ga zato Atomci prihvatili oberučke.

Novi Bečej očekuje ozbiljne gužve na ulazu u večernjim satima, zato apelujemo na sve one koji dolaze da stignu koji sat ranije. Rukovodstvo opštine odlučilo je da ove godine nema naplate parkinga, tako da je parkiranje besplatno, a na prilazima varoši čekaće vas redari koji će upućivati vozače na lokacije gde mogu sigurno ostaviti svoj automobil.

Ostavite komentar