Priče > Green World

SADILI, čistili, pa napravili IGRALIŠTE za decu sa POSEBNIM POTREBAMA: EKOLOŠKA AKCIJA u Obedskoj bari

Zasađene su i mlade sadnice drveća i cveća, a uz pomoć ekološke flote očišćene su vodene površine

Izvor: K1info

08/11/2022 > 13:55

podeli vest:

SADILI, čistili, pa napravili IGRALIŠTE za decu sa POSEBNIM POTREBAMA: EKOLOŠKA AKCIJA u Obedskoj bari
Foto: Discover Serbia Printscreen


Tokom proteklog vikenda udruženje Discover Serbia okupilo je oko 150 volontera koji su učestvovali u ekološkim aktivnostima na Obedskoj bari.

Cilj akcije bio je da se od potpuno prirodnih materijala izgradi igralište za decu sa posebnim potrebama. Ali, ne samo za njih već je ideja bila da se mladim naraštajima pruži mogućnost za razvoj motoričkih funkcija u potpuno prirodnom i čistom okruženju.

Zbog svega toga, zasađen je određen broj mladih sadnica drveća i cveća, uz pomoć ekološke flote očišćene su vodene površine.

Takođe, postavljeni su i putokazi i table sa savetima za posetioce ili učesnike team building događaja.

Predsednik udruženja Discover Serbia, inženjer šumarstva Vladimir Pavlović iskoristio je priliku da izvesti javnost da je samo tokom ove godine u ekološkim akcijama zasađeno oko 18.000 sadnica.

- Prikupljeno je i više od 30 tona otpadnog materijala koji je plutao vodama naših reka i jezera, ali se mogao naći i u šumama - rekao je on.

Foto: Discover Serbia Printscreen

 

Samostalni referent za zaštićena područja i životnu sredinu pri JP Vojvodinašume Ivana Lozjanin kaže da će park moći da koriste svi posetioci.

- U zajedničkoj akciji sa Discover Serbia" podignut je poligon za decu sa posebnim potrebama, ali i sa elementima za svu decu u različitim uzrastima. Park je koncipiran tako da sadrži sve prirodne materijale. Izuzetno je pogodan za igru i motorički razvoj dece - rekla je ona.

Foto: Discover Serbia Printscreen

 

Bila je ovo još jedna u nizu ekoloških akcija koje je organizovalo udruženje Discover Serbia.

Akcije se uskoro nastavljaju, a kako možete da doprinesete uređenju naše zemlje, možete da pratite na zvaničnoj web prezentaciji Discover Serbia.

 

 

 

Ostavite komentar