Priče > Green World

PUNE ruke posla u NJUJORKU: Tamara Vučić sa Emine Erdogan o zaštiti ŽIVOTNE sredine

Tema razgovora bila je i bilateralna saradnja, sa posebnim akcentom na razmeni u domenu kulture

Izvor: K1info/Tanjug

31/03/2023 > 18:14

podeli vest:

PUNE ruke posla u NJUJORKU: Tamara Vučić sa Emine Erdogan o zaštiti ŽIVOTNE sredine
Foto: Tanjug/Nenad SURČULIJA


Supruga predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Tamara Vučić sastala se, tokom boravka u Njujorku povodom obeležavanja Međunarodnog dana nultog otpada, sa suprugom predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana, Emine Erdogan, posle čega je prisustvovala iftar večeri čiji je domaćin bila prva dama Turske.

Tamara Vučić je sa Emine Erdogan razgovarala o zaštiti životne sredine, nultom otpadu, kao i daljim mogućnostima za povećanje stepena zaštite prirode, koji predstavljaju ključ očuvanja ekologije. 

Tema razgovora bila je i bilateralna saradnja, sa posebnim akcentom na razmeni u domenu kulture, a sagovornice su razmenile mišljenja i na temu problema prekomerne težine u školskom uzrastu dece i razgovarale o iskustvima i koracima potrebnim da bi se došlo do promena u domenu ishrane i zdravog načina života u dečjem uzrastu. 

Foto: Tanjug/Nenad SURČULIJA

 

Supruga predsednika Republike Tamara Vučić još jednom je izrazila saučešće narodu Turske zbog razornog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju krajem februara ove godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar