Priče > Društvo

Kada DECA krenu stopama RODITELJA: Majka i ćerka prvi PILOTSKI DUO u svetu

Porodica Garet je prava porodica pilota, vole svoj posao i uživaju u njemu

Izvor: K1info/telegraf.rs

19/12/2022 > 23:23

podeli vest:

Kada DECA krenu stopama RODITELJA: Majka i ćerka prvi PILOTSKI DUO u svetu
Foto: Printscreen/Instagram


Jako je lepo kada deca krenu stopama svojih roditelja. To se može dokazati i na primeru porodice Garet. 

Suzi Garet pilotira duže od 30 godina, jedna je od prvih žena primljenih u kompaniju SkyWest Airlines, a nedavno je dobila i pojačanje, ćerku Donu.

I to nije sve. Njen suprug Dag i sin Mark takođe su piloti. Ipak, mama i ćerka su se upisale u istoriji prvim zajedničkim, komercijanim letom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Joanne (@donnaa_jo)

- Niko od naše dece nije razmišljao o tome da postane pilot, ali, u poređenju sa drugim profesijama koje podrazumevaju sedenje u kancelariji, shvatili su koliko smo srećni i to im je otvorilo oči - rekla je Suzi Garet i dodala da je prezahvalna zbog svog posla.

Suzi smatra da je za ženu fleksibilan raspored na poslu veoma važan, jer joj dozvoljava da se porodično organizuje.

- Zar ima bolje karijere od one koja vam nudi ovakvu zaradu, a da niste pod stresom posla koji nosite kući - rekla je ona.

Suzi izuzetno voli to što radi sa svojom ćerkom i što će njeno dete doživeti ono što je ona iskusila. Drago joj je što je njena ćerka deo kompanije u kojoj i ona radi i misli da će tu imati sjajnu karijeru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Joanne (@donnaa_jo)

- Ceo život sam bila izložena pilotiranju i upravo su strast mojih roditelja prema letenju i to koliko ih je posao zabavljao uticali na moj izbor - rekla je Dona.

Ona je dodala da ima još dosta da nauči. Za nju je divno to što je doživela način života svojih roditelja i što je otkrila sve mogućnosti koje nudi ova industrija.

Suzi Geret je počela da radi 1989. godine za kompaniju u kojoj je i njena ćerka. Sanjala je da postane avijatičar otkako se zaljubila u putovanje avionom na svom drugom letu, od Arizone do Los Anđelesa, kada je bila u osmom razredu. Gledajući kroz prozor kabine, bila je opčinjena zalaskom sunca. Ali put ka ostvarenju tog cilja nije izgledao tako jasan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Joanne (@donnaa_jo)

- Tada žene nisu bile baš piloti i uglavnom je vojska bila jedini način da se to postane, ali ja nisam bila dovoljno visoka za vojsku - rekla je Suzi, koja ima 1,55 metara.

Odlučna da uspe, upisala je školu vazduhoplovstva na koledžu Mount San Antonio u Kaliforniji 1984. Kasnije je radila kao instruktor letenja nekoliko godina pre nego što je dobila prvi posao u SkiVest-u.

 

Ostavite komentar