Vesti > Svet

UZBUNA NAD BALTIKOM- srušio se avion koji nije uspeo da sleti u Nemačku kod obala Letonije

Poznato je kako piše Bild da je avion poleteo sa aerodroma Hreze na jugu Španije, a za odredište je bilo navedeno Keln

Autor: Telegraf.rs

04/09/2022 > 20:00

podeli vest:

UZBUNA NAD BALTIKOM- srušio se avion koji nije uspeo da sleti u Nemačku kod obala Letonije
Foto: Pixabay.com


Kod obala Letonije srušio se manji avion Cesna, koji je leteo iz Španije za Nemačkui i nije uspeo da se prizemlji.

Avion je nastavio da leti ka severu, a kontrola leta je izgubila kontakt sa pilotom.

U letelici je bilo navodno četvoro ljudi.

Prema prvim informacijama u pitanju je privatni avion iz Austrije, koji je poleteo iz Španije i trebalo je da sleti u Keln. Međutim, iz nepoznatih razloga nije izvršio sletanje i nastavio je da leti u pravcu severa.

Kako je preneo Kurir.rs pozivajući se na Bild, avion Cesna je digao pravu uzbunu nad Nemačkom kada je odbio da se idnentifikuje zbog čega je nemačko vazduhoplovstvo podiglo dva aviona tipa Tornado da presretne avion uljez. Jedna od vojnih letelica pratila je avion do Riegena, kada se okrenula, a letelica nastavila let prema Švedskoj.

Prema pisanju Bilda avion je poleteo sa aerodroma Hreze na jugu Španije, a za odredište je bio naveden Keln. Međutim po izlasku iz španskog vazdušnog postora kontakt sa letelicom je izgubljen.

Šta se dešava unutar aviona za sad nije poznato. Prema švedskoj novinskoj agenciji TT, navodi se da su četiri osobe u avionu. Švedska obalska straža je u pripravnosti i poslala je helikopter da prati situaciju.

Međutim posle 20 minuta leta u Švedskom vazdušnom prostoru letelica se spustila na visinu sa 11 na 6 km, napravila poluzaokret i otišla prema Letoniji. Avion su pratili i danski borbeni avioni F16.

Ostavite komentar