Vesti > Region

Drama u avionu Croatia Airlines - u letelicu UDARIO GROM PRILIKOM SLETANJA na zagrebački aerodrom

Avion Croatia Airlines je udario je grom. Putnici su bili uznemireni, ali su iz avio kompanije rekli da nema opasnosti po putnike

Autor: K1info/Tanjug

15/09/2022 > 23:10

podeli vest:

Drama u avionu Croatia Airlines - u letelicu UDARIO GROM PRILIKOM SLETANJA na zagrebački aerodrom
Foto: Pixabay.com


Usled nevremena koje je danas zahvatilo severni i centralni deo Hrvatske, na letu Dubrovnik - Zagreb kompanije Croatia Airlines nastala je panika kada je neposredno pre sletanja u avion udarila munja.

- Taman kad smo se približavali Zagrebu i počeli sletanje, i kad smo prošli oblake, munja je udarila u avion. Odjednom se pojavilo plavo svetlo i čuo se baš jak udarac, kao da doživiš sudar - ispričao je putnik koji se nalazio na tom letu, prenosi 24 sata.hr.

U tom trenutku nastala je panika, a putnik kaže da su se čuli i urlici u avionu.

Foto: Pixabay.com

 

- Kada su shvatili šta se dogodilo smirili su se. Uz turbulencije smo ubrzo uspeli da sletimo - dodao je on.

Portparol avio-kompanije Croatia airlines Davor Janušić potvrdio je da je došlo do udara groma u avion.

- Već pri konstruisanju aviona u obzir se uzimaju takve situacije, s obzirom na to da avioni dolaze u područja s elektricitetom. Međutim, nije ih uvek moguće izbeći - rekao je Janušić i objasnio da je avion konstruisan po principu Faradejevog kaveza, odnosno kaveza sa zaštitom koji privuče elektricitet i preko statičkih ispražnjivača ga ispušta u atmosferu.

Ovi ispražnjivači se nalaze na zadnjem delu krila aviona.

- Kapetan je uoči sletanja prijavio da je došlo do udara groma. Avion je detaljno pregledan i nisu pronađena nikakva oštećenja, pa će biti ponovo uključen u saobraćaj po planu - kazao je on.

Ostavite komentar