Priče > Čuvarkuća

Plati DUPLO ili se ODSELI - Srbi muku muče U SOPSTVENOJ ZEMLJI, zbog Rusa kirije OTIŠLE U NEBO

Ljudi se pitaju da li neko može da zaustavi bahatost stanodavaca

Izvor: K1info/blic.rs

01/12/2022 > 07:57

podeli vest:

Plati DUPLO ili se ODSELI - Srbi muku muče U SOPSTVENOJ ZEMLJI, zbog Rusa kirije OTIŠLE U NEBO
Foto: Pixabay.com


Zbog velikog broja Rusa koji su došli u Srbiju, mnogi stanodavci u Beogradu su drastično podigli cene stanova i to ne više samo u centru grada, već i na periferiji.

Frapantni primeri sa nerealno visokim cenama za najam stana mogu se naći na svakom koraku. Tako se našao i ovaj slučaj iz Krnjače.

 - Izdajem nov namešten stan, 47 m2, Palilula, Knjača. Samo 4 km od centra grada. Internet, kablovska, francuski krevet, singl krevet, klima, frižider sa zamrzivačem, šporet, rerna, veš mašina, kada za kupanje, televizor, aspirator... Slobodan parking zgrade. Minimalni zakup 12 meseci. Prednost imaju Rusi - pisalo je u opisu ovog oglasa.

Ovaj oglas razbesneo je mnoge, koji su se pitali da li "neko može da zaustavi bahatost stanodavaca".

Međutim, da može i gore pokazuje slučaj žene koja je doživela šok kada joj je stanodavac došao na vrata.

Ona je iznajmljivala stan na Vračaru i kiriju uredno plaćala 800 evra, što je već poprilično velika suma, ali to je bio iznos koji je ona mogla da plati.

Ali, stanodavac se samo pojavio jedan dan i rekao joj da u stanu može da ostane, ali za mesečnu kiriju od 2.000 evra! Ako joj ne odgovara, ima rok od sedam dana da se iseli. Razlog - našao je nekog ko je spreman toliko da plati. Nije imala drugog izbora, pa ovih dana pakuje kofere i napušta stan.

Foto: Pixabay.com

 

Cene su u poslednji nekoliko meseci puno porasle, pa ukoliko neko želi da živi u samom centru prestonice, u proseku potrebno je za najam stana da izdvoji 1.000 evra. Naravno, može se naći i za upola manje, ali za to je potrebno dosta vremena, traganja i neke lude sreće ili ako imate neki određeni dogovor sa vlasnikom.

Jeftinija i praktičnija varijanta je svakako periferija gde možete naći stan i za 220 evra pa naviše, iako se i tamo beleži porast cena najma.

Primera radi, stan koji je u širem centru do pre nekoliko meseci koštao 350 do 400 evra, sada može koštati i od 1.300 do 1.500, pa i više.

Naravno, može se naći stan i za 500 ili 600 evra, ali su to uglavnom stanovi manje kvadrature koji se nalaze uglavnom u suterenu.

 

 

 

Ostavite komentar