Priče > Čuvarkuća

Očekujemo UMANJENJE RAČUNA za grejanje, ako ne, ostaje nam da ih MASOVNO TUŽIMO

Mislim da se to Toplani neće isplatiti, jer bi imali velike sudske troškove, rekao je predsednik Efektive

Izvor: K1info/Tanjug

28/11/2022 > 11:13

podeli vest:

Očekujemo UMANJENJE RAČUNA za grejanje, ako ne, ostaje nam da ih MASOVNO TUŽIMO
Foto: Beogradske toplane


Očekujem da će gradski odbornici Skupštine Beograda na sutrašnjoj sednici usvojiti predlog o umanjenju računa za grejanje, kaže predsednik udruženja potrošača Efektiva Dejan Gavrilović.

Ovaj predlog će se na sednici Skupštine grada naći pod tačkom sedam dnevnog reda.

- Nadam se da će biti usvojen predlog o umanjenju računa građanima, pošto nije bilo grejanja u oktobru, da će računi Beograđana biti umanjeni i da neće biti potrebe da se time više bavimo - rekao je Gavrilović. 

On je objasnio da će, ako ne bude usvojen predlog na sednici Skupštine Grada, uslediti čekanje odluke Toplane, koja bi trebalo da uzme u obzir preporuke ombudsmana.

- Toplana ima rok 30 dana od dana kada je ombudsman Beograda doneo to mišljenje da računi treba da budu umanjeni. Ako se ni tu ništa ne dogodi, ne preostaje ništa drugo nego da pozovemo građane na pokretanje masovnih potrošačkih sporova, a mislim da se to Toplani neće isplatiti, jer bi imali velike sudske troškove - rekao je Gavrlović.

Foto: K1info

 

Ocenio je da bi novac svakako morao da bude vraćen građanima, kakvo je mišljenje dao i ombudsman, ali i što je, kako je naveo i odluka Grada o snabdevanju toplotnom energijom, naglasiviši da to predviđa i Zakon o zaštiti potrošača.

- Nadam se, ipak, da će gradski odbornici ovo pitanje sutra da reše na pravičan način - zaključio je Gavrilović.

Udruženje Efektiva zatražilo je u ime građana da se umanje računi za grejanje u Beogradu, zbog odlaganja grejne sezone.

Pošto su, kako je navedeno na sajtu Efektive, Beogradske toplane posle obraćanja Beograđanima odbile da umanje račune za oktobar, kontaktiran je gradski ombudsman koji je prihvatio prijavu i dao mišljenje o potrebi umanjenja računa za grejanje za oktobar.

 

Ostavite komentar