Priče > Čuvarkuća

Porodica 4 godine ostavljala KUSUR u staklenoj boci - pogodite koliko su sakupili

Kanađanka je pozvala preko TikToka da se ljudi opredele za štednju, pa makar i na ovaj način

Izvor: K1info/telegraf.rs

25/11/2022 > 21:45

podeli vest:

Porodica 4 godine ostavljala KUSUR u staklenoj boci - pogodite koliko su sakupili
Foto: Unsplash.com


Porodica iz Kanade prethodne četiri godine je ostavljala kovanice u ogromnoj boci, nalik onoj za vodu, a onda su zbog inflacije odlučili da je otvore i izbroje novac. Šta mislite, koliko su skupili?

Priča je podeljena na Tiktok nalogu devojke koja se potpisuje kao whosthatcurlykid

Kako je devojka navela, svi članovi porodice su tokom godina ostavljali sitniš ili kusur iz prodavnice, a kako je staklena boca bila baš teška, morali su da je razbiju.

- Vremena su teška, hajde da je razbijemo - napisala je ona uz prvi video, ostavljajući pratioce da pogođaju kolika suma se nalazi na gomili.

Bilo je onih koji su smatrali da je u pitanju, pomalo nerealna suma od 500 dolara, ali i onih koji su procenili da će cifra biti približnija nekoliko hiljada. I bili su u pravu.

 

@whosthatcurlykid Part 2 of the money jar! This is your sign to save your pocket change 💰🤩 #fyp #money #canada ♬ We Did It! - Dora The Explorer

 

Posle prebrojavanja, ispostavilo se da je porodica sakupila neverovatnih 13.775 kanadskih dolara (oko 10.000 evra).

Mlada dama odlučila je da u narednom videu objasni kako je njihova štednja funckionisala, u nadi da je to dobar podstrek za druge da "čuvaju kusur".

 

- Težimo da koristimo mnogo gotovine u kući, ja lično osećam da mogu više da uštedim kada koristim novac. Kada je na kartici, imam osećaj da novac ne postoji zaista i ne mogu da se fokusiram na potrošnju - pojasnila je devojka.

Istakla je i da su je mnogi pitali na šta planiraju da potroše prikupljenu sumu.

- Nikakav veliki put, kola... Kao što sam rekla na početku, sve je veoma skupo, zato smo i otvorili bocu. Iskoristićemo ga za račune, moju školarinu... - rekla je Kanađanka još jednom pozivajući i druge da započnu svoju štednju.

 

 

 

Ostavite komentar